Specials Wiskundig denken Programma bekend: Live event wiskunde

Programma bekend: Live event wiskunde
P

Op maandag 13 juni 2016 organiseert Onderwijsvanmorgen.nl haar 1e Live event: ‘Wiskunde van vandaag en morgen’. Dit event is speciaal voor docenten wiskunde havo/vwo onderbouw en bovenbouw en vmbo-t onderbouw en vindt plaats in het BovagHUIS in Utrecht van 12.30 tot 17.00 uur.

Veranderingen in het wiskundeonderwijs

Er verandert veel in het wiskundeonderwijs. Een nieuw examenprogramma, digitalisering, innovatieve toepassingen en veranderende wiskundedidactiek. Centraal deze middag is het thema: wiskunde van vandaag én morgen. Anouck Vrouwe neemt u, als dagvoorzitter, mee in genoemde thema’s. Diederik Jekel, wetenschapsjournalist geeft een plenaire lezing over “Wiskunde begrijpelijk maken én lol erin krijgen.

Drones en learning analytics

Het programma bestaat uit een plenaire lezing, 2 keuzerondes met ieder 3 sessies en een appslane met toepassingen van wiskunde van morgen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. wiskundig denken, blended learning, learning analytics en programmering. Daarnaast hoort u hoe de zelfrijdende auto van Google en drones leerlingen motiveert voor het vak wiskunde. Het beloofd een inprerende middag te worden. U kunt het complete programma downloaden of u meteen inschrijven via deze link.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

De ideale les in 6 stappen

De ideale les een onhaalbaar streven? Allesbehalve. Soms is een eenvoudige aanpak heel effectief. Als onderwijsadviseur bezocht wijlen Henk Witteman tientallen scholen en woonde...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...