Home » Kijktip: Klassen op NPO1

Kijktip: Klassen op NPO1

Waarschijnlijk heb je de serie al ontdekt: Klassen. Een documentaireserie over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs.

Klassen begint in de zomer van 2019. We maken kennis met achtstegroepers en middelbare scholieren. Wat is de impact van het schooladvies op de richting van hun leven? Krijgen ze wel gelijke kansen? Een hoge cito-score leidt niet altijd tot een hoog schooladvies. Een slechte thuissituatie weegt bijvoorbeeld vaak mee in het advies, dat vervolgens lager uitpakt.

Daardoor staan sommige kinderen vanaf het begin al op een achterstand. Andere kinderen gaan gebukt onder prestatiedrang. Hoe kunnen leerlingen hier tegen opboksen? Betrokken onderwijsprofessionals ondersteunen de leerlingen waar mogelijk. Ook de wethouder doet een duit in het zakje. Maar is het genoeg?

Klassen is een aangrijpende serie, waarin de contouren van kansenongelijkheid pijnlijk blootgelegd worden.

Kijk Klassen elke maandagavond om 21:30 uur op NPO 1. Of kijk terug op human.nl
Na afloop van elke aflevering kun je via social media meepraten in het programma Nablijven op NPO1 Extra. Presentator Floortje Smit kijkt met stamgast Massih Hutak (schrijver en muzikant) terug op de aflevering met betrokkenen en deskundigen uit het hele land.

Lees verder over kansenongelijkheid en schooladvies op Onderwijs van Morgen.

Wat kan het onderwijs volgens jou betekenen in de strijd tegen kansenongelijkheid? Praat mee via onderstaand reactieformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Een jongen die boeken uit een boekenkast pakt

Boekentips september 2023

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.