Een initiatief van Malmberg

top 10 en tips

Zomervakantie: 8 voornemens voor een heerlijke vakantie!

zomervakantie 8 goede voornemens voor een heerlijke vakantie juf meester malmberg

We zijn er ieder jaar aan toe: zomervakantie. Maar nu misschien wel meer dan ooit. Intussen ben je druk om het schooljaar af te ronden met je groep, maar je moet jezelf niet vergeten! Sta toch even stil bij wat je in de vakantie nu echt eens wil doen, en doe het ook! We geven vast een voorzetje om je te helpen.

1. Lees eindelijk je boek uit!

Je kent vast het gevoel dat je de laatste weken voor de zomervakantie druk-drukker-drukst bent. Niet alleen moet je het schooljaar netjes afronden, je moet ook al voorbereidingen treffen voor het komende schooljaar. Na een heerlijke start-de-vakantie-borrel heb jij je rust zeker verdiend en heb je eindelijk tijd om dat ene boek uit te lezen.

2. Picknicken

Het typische zomerbeeld is toch dat van een kleedje in het park of speeltuin met een mandje vol lekkers. Gezellig met vrienden, je gezin of de buren. Vul je mandje met lekkers zoals wraps, sandwiches, fruit, pannenkoekspiesjes en smoothies.

3. Musea en andere leuke uitjes

We zullen het C-woord niet benoemen, maar binnen zitten was voor niemand leuk. Welk museum heb jij het meest gemist en naar welke activiteit heb jij het afgelopen jaar uitgekeken? Prik een datum, maak een reservering en geniet!

4. Help, ik ben klusser!

Hoog tijd om je handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Want geef toe: hebben jouw ramen ook een poetsbeurt nodig, moet de dakgoot nodig schoongemaakt worden, is de oven al een tijd niet goed gedaan en wat dacht je van dat kastje dat al maanden scheef hangt? Ook je kinderen hoeven zich niet te vervelen: laat ze de speelgoedkast eens uitmesten, de auto wassen of het gras maaien!

5. Probeer nieuwe gerechten uit

Een (verre) reis zit er dit jaar waarschijnlijk niet in, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om de smaken van de buitenlandse keuken te proeven. Maak een boodschappenlijstje en duik de keuken in, dek de tafel mooi, trek een zomerse outfit aan en breng de vakantiesfeer in je huis.

6. Naar het strand

Cliché, maar wat is er nou beter dan uitwaaien en een verfrissende duik nemen? Inderdaad: een lekker koud (alcoholisch) drankje nuttigen, terwijl je uitwaait op het strand. Vergeet je niet in te smeren!

7. Kamperen in de achtertuin

Hutten bouwen of slapen in de achtertuin is niet alleen leuk voor kinderen, je haalt er gegarandeerd ook zelf voldoening uit. Zet de tent op, steek de barbecue aan, leg de wc-rol klaar en waan je in de campingsfeer.

8. Bezoek een stad waar je nog nooit bent geweest

Amsterdam, Utrecht en Den Haag – de meeste mensen hebben weleens een bezoekje aan deze steden gebracht. Probeer eens een nieuwe stad, zoals Elburg of Orvelte. Keuzestress? Sla de atlas open op Nederland, pak een potlood en prik (blind) een stad.

 

Meer tips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode