Een initiatief van Malmberg

leestip

Rekenen voor je leven

Auteur: Edward van den Vendel & Ionica Smeets

In groep 7 van de Rover Hoepsika-school zijn niet alleen de kinderen het saaie en ouderwetse rekenboek zat, de juf en meester ook. Ze willen wat anders. Ze spreken af: ze gaan rekenen met vragen die belangrijk zijn voor hun eigen leven. En de kinderen mogen elke week één vraag stellen. Dit boek is een combinatie van een verhaal en rekenwijsheden. Het verhaal wordt afgewisseld met de rekenvragen in stripvorm, getekend door Floor de Goede. Heel geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden, of juist wel. En voor kinderen die niet zo van rekenen houden, of juist wel!

Tips om dit boek te gebruiken

  • Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6. Voorlezen kan wel, alleen is het voorlezen van de strips eigenlijk geen optie. Daarentegen kun je wel heel goed de rekenproblemen in de strips klassikaal behandelen. Gebruik dan vooral de informatie uit de strips om met samen de kinderen het rekenprobleem op te lossen.
  • Laat de kinderen het boek lekker zelf lezen, maar voeg de rekenproblemen uit het verhaal toe aan je eigen rekenaanbod. Een vraag als: ‘Kun je een bad nemen in je tranen?’ of ‘Is er een manier om tijd beter te begrijpen?’ zijn toch fantastisch?!
  • In dit boek staan natuurlijk niet alle rekenproblemen van de hele wereld. Het roept bij kinderen misschien wel weer nieuwe vragen op. Maak zelf met de groep ook een lijst met rekenvragen.
  • Lees het boek zelf ook. Je wordt er wijzer van, echt!
leestip rekenen voor je leven

Praat mee

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Actueel lesmateriaal

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode.