Een initiatief van Malmberg

leestip

Boer Boris heeft het heet!

Boer Boris heeft het heet!

Onderbouwleerkrachten kennen Boer Boris natuurlijk allang. Het bedachtzame en slimme kleuterboertje dat van alles meemaakt, samen met de dieren op zijn boerderij. Boer Boris zit al in veel harten van kinderen en leerkrachten. In dit nieuwste boek is het warm! De zon schijnt fel en de dieren op de boerderij liggen allemaal voor pampus. Die arme schapen hebben het ook zwaar, met hun wollen jas aan. Gelukkig kan Boer Boris dat wel regelen.

Tips om dit boek te gebruiken

  • We hebben zoveel warme dagen tegenwoordig, dus de kinderen zullen zich meteen goed kunnen inleven in dit thema. Lees het boek voor. Het is geschikt voor groep 1/2 en groep 3 geniet er ongetwijfeld ook nog van.
  • Laat de kinderen het verhaal van Boer Boris heeft het heet! Maak een verteltafel met de bijbehorende dieren of laat ze het verhaal buiten opvoeren. Er zijn vast kinderen die even een schaap willen spelen.
  • Kijk of je ergens (onbewerkte) wol kunt krijgen en laat de kinderen het ruiken en voelen. Vraag er bijvoorbeeld naar bij een kinderboerderij. De wol voelt wat vettig en ruikt echt naar schaap – heel anders dan je trui van wol. Op Schooltv staat een uitzending van Huisje Boompje Beestje over hoe een wollen trui gemaakt wordt.
  • Ted van Lieshout en Philip Hopman hebben een filmpje gemaakt over Boer Boris heeft het heet! Hierin presenteren Ted en Philip hun boek tussen de schapen, die intussen geschoren worden.
  • Boer Boris heeft ook een eigen lied. En er zijn nog veel meer filmpjes over hem. En luisterboeken! Zoek op YouTube naar Boer Boris of kijk op boerboris.nl.
Boer Boris heeft het heet - leestip - juf meester - malmberg

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode

Elke maand licht Onderwijs van Morgen de beste lessuggesties van Mijn Malmberg voor je uit.