Een initiatief van Malmberg

leestip

Deze dag, een leven

De biografie van Astrid Lindgren - Auteur: Jens Andersen

Zet voor deze zomer dit boek op je leeslijst. De biografie van Astrid Lindgren is een fascinerend levensverhaal waar je zelf lessen uit kunt trekken. Bovendien is het interessant om te lezen hoe de figuren – die wij allemaal kennen – onder haar handen tot leven zijn gekomen: Pippi, Emiel, Ronja en de Bolderburen. Astrid leidde een bijzonder leven, zeker voor haar tijd. Een vrouwelijke journalist, zwanger van haar baas en dan ook nog een tikje rebels. Ze had kort haar en droeg in haar jonge jaren mannenkleding. Het verhaal wordt afgewisseld met stukjes uit haar dagboeken, die het boek heel levendig maken. Het is de moeite waard om haar te leren kennen. Fijne zomer!

Tips om met dit boek te doen

  • Leg het boek op de teamtafel als je het uit hebt. Gun het je collega’s ook!
  • Maak een minibibliotheek in de teamkamer waar iedereen boeken kan achterlaten. Het is niet alleen goed om lezen bij leerlingen te bevorderen, maar ook bij collega’s.
  • Plan voor het volgende schooljaar een themaweek rondom een van de boeken van Astrid Lindgren. Of pak het groter aan: drop het idee om Astrid Lindgren als thema voor de hele school te doen!
Cover Een dag, een leven

Praat mee

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Actueel lesmateriaal

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode.