Home » Volg de inspiratiesessie ‘Zo verhoog jij de effectiviteit in jouw les’

Volg de inspiratiesessie ‘Zo verhoog jij de effectiviteit in jouw les’

Of je nu al jaren voor de klas staat of net aan je carrière bent begonnen: met succesvolle onderwijstechnieken haal jij nog meer uit je les. Frank Teunissen, trainer bij CED-Groep, geeft je tijdens de inspiratiesessie ‘Zo verhoog je de effectiviteit in jouw les’ op het online event Onderwijs van Morgen Live! allerlei tips en tricks. Hij doet dat aan de hand van het concept ‘Teach Like a Champion’. Lesgeven als een kampioen, dat wil jij toch ook?

Op donderdag 3 februari 2022 gaat het gebeuren! Dan organiseren we tussen 16.00 en 17.30 uur hét evenement voor onderwijsprofessionals: Onderwijs van Morgen Live! Een gratis online event waarin verschillende inspirerende sprekers hun laatste inzichten met je delen over de groei en ontwikkeling van leerlingen. Voor je eigen groei biedt het programma interactieve inspiratiesessies met praktische tips & tricks van collega’s en onderwijsexperts.

Teach Like a Champion: 62 onderwijstechnieken

Het concept ‘Teach Like a Champion’ komt oorspronkelijk uit Amerika en is bedacht door Doug Lemov. Het viel hem op dat leerlingen op sommige achterstandsscholen zeer goede resultaten behaalden en hij vroeg zich af: hoe kan dat? Frank Teunissen: ‘Hij is de leraren op deze scholen jarenlang gaan observeren en merkte dat de groei van leerlingen vaak zit in kleine details. Vervolgens heeft hij 49 onderwijstechnieken van excellente leraren omschreven, later werden dat er 62. Zijn concept wordt inmiddels in meer dan 32 landen toegepast. De technieken zijn bovendien gericht op het gehele onderwijs: van kleuters tot mbo-studenten.’

Technieken maken een les leerzaam én leuk

De CED-Groep, waar Frank werkzaam is, haalde ‘Teach Like a Champion’ naar Nederland en vertaalde de technieken naar het Nederlandse onderwijs. Als trainer heeft Frank de afgelopen tien jaar al veel leraren mogen begeleiden. ‘Leraren ervaren dat de technieken niet alleen effectief zijn voor zichzelf en leerlingen, de les wordt er ook een stuk leuker van. ‘Teach-Scholen’ in Amerika werken volgens het principe ‘Together were on a mission’: we doen het samen. Fouten worden gezien als leermomenten en je bent als team verantwoordelijk voor de groei van alle leerlingen. In het Nederlandse onderwijs mag dat nog best wat meer naar voren komen.’

Maak het verschil met een simpele verandering

Tijdens de inspiratiesessie vertelt Frank je meer over de onderwijstechnieken van Doug Lemov en geef hij je tips die je direct kunt toepassen in de les. Vaak kun je door een simpele verandering al verschil maken. Om je alvast een idee te geven: een van de technieken is de ‘cold call’. ‘Leraren zijn geneigd een naam te noemen en daarna een vraag te stellen. Het risico is dat leerlingen van wie de naam niet wordt genoemd hun aandacht verliezen en afhaken. Wat als je het omdraait? Stel eerst de vraag en geef een leerling daarna pas de beurt. Zo blijven ze alert en bouw je met elkaar aan een natuurlijke ‘opletcultuur’.’

Nieuwsgierig geworden naar de onderwijstechnieken van ‘Teach Like a Champion’? Meld je nu aan voor deze inspiratiesessie!

Een leven lang onderwijs. Frank is gevormd door meer dan vijfentwintig jaar studie en praktijkervaring, van leerkracht tot directeur. In 2003 maakte hij de overstap naar de CED-Groep. Hier ontwikkelde hij zich verder binnen de specialisaties Sociale Competentieontwikkeling, Presentatie- en communcatievaardigheden en ‘Teach like a Champion’. Een belangrijk onderdeel van zijn werk vormt het trainen van leraren waarbij hij de praktijkbegeleiding op de werkvloer als zeer waardevol en effectief ervaart. Met name het zichtbare plezier en de resultaten van leraren met de technieken van ‘Teach’ geven hem tot op de dag van vandaag veel voldoening.

Meer over het event Onderwijs van Morgen Live!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Beeld uit de vlog Latino King van Steven Stavast

Boek voor Nederlands: Latino King

Castel heeft geen zin in school. Hij laat zich verleiden drugs te smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, en dat loopt helemaal verkeerd af.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.