Home » De innovatieversneller voor het onderwijs

De innovatieversneller voor het onderwijs


Steeds meer docenten nemen zelf het heft in handen als het gaat om vernieuwing in het onderwijs. Om hen meer houvast te bieden bij het innovatieproces, ontwikkelde Kennisnet onlangs de Innovatieversneller: een toolkit voor leraren met twintig technieken die helpen een antwoord te formuleren op vragen bij vernieuwing in het onderwijs.

Als het onderwijs beter wordt van een vernieuwing dan spreken we van innovatie. Een innovatieproces is per definitie risicovol, omdat de uitkomst van een innovatieproces niet van te voren is vast te leggen. Het succes van een vernieuwing laat zich niet voorspellen. Gelukkig is er wel ontzettend veel kennis over innoveren en zijn er technieken die een dergelijk proces kunnen versnellen en in goede banen kunnen leiden. Deze technieken vindt u in de Innovatieversneller en kunt u bijvoorbeeld gebruiken om:

  • de keuze van een nieuwe methode te evalueren
  • te evalueren of een nieuwe technologie of app de juiste is
  • de huidige werkprocessen in uw school te verbeteren
  • een team te creëren voor een innovatieproject
  • de samenwerking te verbeteren

Wilt u verder lezen over de Innovatieversneller? Ga dan naar de themapagina van Kennisnet. Daar kunt u meer informatie vinden. Wilt u de Innovatieversneller (pdf-formaat) meteen downloaden? Maak dan een keuze uit onderstaande URL’s:

Heeft u al gewerkt met de Innovatieversneller? Deel uw ervaringen dan via onderstaand reactieformulier. En wilt u Kennisnet helpen de volgende versie te verbeteren? Stuur dan uw ervaringen naar innovatie@kennisnet.nl.

 

Bron: Kennisnet

Laatste onderwijsnieuws

Wat moeten we nog weten (en doceren) over de clitoris?

Op 24 mei staat Biologie voor Jou op de NIBI conferentie in Egmond aan Zee. Onze bijdrage dit jaar is een werkgroep van de stichting SKSPRAAT. Kleine spoiler: na de werkgroep zijn deelnemende docenten niet alleen kennis, maar ook een (3d model) vulva en clitoris rijker. De volledige vorm van de clitoris is voor veel […]

Bekijk
Twee handen ineengeslagen

In gesprek over racisme op school

Op de middelbare school van Fausia was racisme een probleem: bijna 20 jaar later confronteert ze de huidige directeur.

Bekijk
Een voorbeeld van een Afrikaans wall

Kan een Nederlander Afrikaans?

Afrikaans, ‘'n pragtige taal wat in Suid-Afrika gepraat word’, heeft diepe wortels in de Nederlandse taal. Tips om met taal aan de slag te gaan.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.