Home » Linkjes week 17

Linkjes week 17

Via een post van Willem Karssenberg over gadgets en een reactie daarop van Pierre Gorissen kwam ik op de site van Digitale Didactiek. Digitale Didactiek levert veel handige stappenplannen, bijvoorbeeld voor het maken van een interactieve beeldscherminstructie. Ook het stappenplan voor peer review is handig. Geschreven voor WO maar goed inzetbaar voor VO.

Ik rommel ook vaak rond op buitenlandse sites en stuitte deze week op de artikelen van John Moravec over Education 3.0. Drie punt nul? We zijn toch nog maar net zo’n beetje aan twee toe? Ja, maar die ontwikkeling gaat natuurlijk door en het is leuk om daarover te dromen. Moravec belicht deze weken de rol van de school, de technologie, de docenten, de ouders en gemeenschappen in zijn artikelen. Een maand geleden is Moravec langsgekomen in Tegenlicht (VPRO) in de aflevering Hoogvliegen in Laagland.

Op iTunes vind je allerlei leuks voor het onderwijs. Ga op de homepage van iTunes naar iTunes U, daar kies je bijvoorbeeld ‘Health and Medicine’ en daarna ‘Warwick’ en dan heb je een paar erg goede en duidelijk gesproken anatomiefilmpjes te pakken. Voor bijna alle vakken is iets te vinden. Alles in het Engels uiteraard. Leuk om eens iets anders te doen bij Engels en natuurlijk voor TTO. Voor wie geen iTunes heeft: gratis downloaden bij Apple.

U bereidt zich alweer voor op het nieuwe schooljaar natuurlijk. Vergeet niet dat het in oktober weer Kennismaand is. Kijk hier wat er op het gebied van Wetenschap en Technologie georganiseerd wordt voor jongeren van 13 tot 18.

Op woensdag 22 april 2009 reikt staatssecretaris Albayrak van Justitie in het Vredespaleis in Den Haag prijzen uit aan leerlingen en schoolklassen voor hun creatieve inzendingen op het thema ’60 jaar Raad van Europa – 60 jaar mensenrechten(beleid)’. Twee prijswinnende klassen zullen ontmoetingen hebben met de ministers Verhagen (Buitenlandse Zaken) of Hirsch Ballin (Justitie). Fanny Robbertson en Rick Soomers, twee vwo-leerlingen van het Eijkhagencollege in Landgraaf, zullen staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) en minister Hirsch Ballin later dit jaar vergezellen naar Raad van Europa-vergaderingen in Noorwegen en Spanje. De andere winnaars zijn het Liemerscollege uit Didam, klas 2 havo-vmbo gemengd/theoretisch en het Gomaruscollege uit Groningen, klas 4 vwo. Gefeliciteerd!

Laatste onderwijsnieuws

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.