Home Artikelen

Workshop: "Ontwerp het onderwijs van morgen"

trends | Mens & Maatschappij | Mens & Natuur | Talen & Kunstvakken | woensdag 13 februari 2013, 10:52

*Wegens overweldigende belangstelling zit de workshop inmiddels vol. Hartelijk dank voor alle enthousiaste reacties en aanmeldingen. Gedurende dit jaar zullen er meerdere workshops georganiseerd worden. Via deze site houden we u op de hoogte en hopen wederom op uw enthousiasme en deelname*

"The voice of the active learner” geeft een kijkje in de wereld van een digital native; de toekomstige of misschien wel huidige populatie leerlingen van onze scholen.  “Zo ben ik, zo leef ik en zo wil ik ook leren”, is de boodschap die de jonge vrouw in het filmpje aan ons meegeeft.

Andere aanpak van het onderwijs
Dat het onderwijs door digitalisering een enorme ontwikkeling doormaakt, is voor iedereen met een onderwijshart duidelijk.  Niet alleen de technologische ontwikkelingen, maar vooral de invloed van deze ontwikkelingen op hoe we denken en willen leren, vraagt om een andere aanpak. Die andere aanpak is dan ook onderwerp van veel blogs, discussies, conferenties en social media. Alle  betrokkenen hebben elkaar nodig om de veranderingen samen waar te maken. Soms bekruipt me echter het gevoel dat, wat dit onderwerp betreft, het ‘denken’ en ‘doen’ niet helemaal in balans zijn.

“I need you. If you’re ready to help me, I’ll find you. But it’s your challenge to keep up with me.” De film eindigt met deze oproep aan ons allen.
Die oproep doe ik nu ook aan u.

Inspirerende, creatieve workshop
Heeft u ideeën over het leren in de toekomst? Vindt u het leuk om uw visie te vertalen naar het onderwijsconcept van morgen? Malmberg biedt de unieke gelegenheid om samen met collega’s en bureau 31Volts deel te nemen aan de creatieve workshop: ‘Ontwerp met ons het onderwijs van morgen’. 

Niet praten maar doen
Wij beloven u een workshop waarin we niet (te veel) praten, maar vooral aan de slag gaan. De aanpak ‘Design Thinking’ is creatief en inspirerend en uniek in de onderwijswereld. U vertaalt uw inzichten op praktische wijze naar hoe u wilt werken  en uw leerlingen wilt laten leren. U plakt, knipt, tekent en op deze wijze ontwerpt u samen met collega’s het onderwijs van de toekomst.

Unieke kans, meld u aan
De workshop vindt plaats op dinsdag 5 maart, van 13-21uur, in het midden van het land. Voor uw deelname ontvangt u €100,- en uw reiskosten worden vergoed. Uiteraard zorgen we ook voor een maaltijd. Grijp deze unieke kans en doe mee. Deel uw visie op het “onderwijs van morgen” en meld u aan. Vertel kort wie u bent en waar u werkzaam bent met vermelding van “Ontwerp met ons het onderwijs van morgen”. Let op! Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wacht niet te lang met aanmelden.“Take up this challenge!”

Hans Prins
Uitgeefmanager voortgezet onderwijs


 

De redactie (stuur een e-mail) Stuur dit artikel door | 6710 keer gelezen

img img img img

Geef uw reactie REACTIES (2 totaal) Alle reacties...

redactie - @Klaas van der Meulen. Hartelijk dank voor uw reactie. De workshop is primair bedoeld voor het voortgezet onderwijs, maar wellicht dat de zienswijze binnen andere sectoren van het onderwijs juist voor een verassende en verfrissende blik kunnen zorgen. Wilt u zich aanmelden? Laat het ons weten via de link in het artikel.

Klaas van der Meulen - Ontwerp met ons het onderwijs van morgen. Mijn naam is Klaas van der Meulen. Ik ben werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs. Hierbij ben ik mede oprichter van een leerbedrijf waar op dit moment 8 commerciële leerlingen 13 opdrachten uitvoeren voor mkb bedrijven en stichtingen en verenigingen. Deze commerciële leerlingen worden begeleid door 2 mer studenten welke het personeelsbeleid, de aansturing en veelal de klantcontacten doen. Naast dit leerbedrijf volg ik een docentstage bij Denkgenoten in Buitenpost. Hier ontwikkel ik een onderwijslab dat zorgt voor verbinding tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Denkgenoten is gevestigd in het Innovatiehuis Lauwersdelta.

REAGEER

img
img

Widget Title

LAATSTE 3 REACTIES

E. Houtkoop - De kennis en vaardigheden op het gebied van toetsen zijn onderbelicht in de lerarenopleiding. Dit... 
Lees verder  arrow

Alderik - http://alderikvisser.blogspot.nl/2014/09/de-kitsch-van-het-kantelen.html?m=1 
Lees verder  arrow

Hanna snoeren - ik maak gebruik van Listr een echte aanrader! Wij maken hier erg veel gebruik van.... 
Lees verder  arrow

Widget Title

MEEST GELEZEN ARTIKELEN
SLO: Quickscans 21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, samenwerken en digitale geletterdheid. Kent u alle 21e eeuwse vaardigheden? Hoe kom
Lees verder arrow
Zo maakt u van onderzoekend leren een succeservaring
Onderzoekend leren is een actieve leervorm waarbij leerlingen kennis en vaardigheden verwerven door
Lees verder arrow
(Filmpje maken + filmpje kijken) x (oud + jong) = efficiënter leren
De meeste docenten maken geregeld gebruik van video: om de les aan te kleden, een onderwerp nog eens
Lees verder arrow

Widget Title

STEM MEE Bekijk resultaat img
Waar denkt u aan bij het onderwerp adaptief digitaal leren?
Gepersonaliseerd leren
Leren op maat
Device onafhankelijk leren
Opbrengstgericht leren
Geen van allen
Waar denkt u aan bij het onderwerp adaptief digitaal leren?
Gepersonaliseerd leren
 
37%
Leren op maat
 
40%
Device onafhankelijk leren
 
4%
Opbrengstgericht leren
 
6%
Geen van allen
 
13%

Widget Title

VIDEO VAN DE WEEK

De rol van docenten bij gepersonaliseerd leren