PO, VO en MBO Zo zien jullie het nieuwe schooljaar tegemoet

Zo zien jullie het nieuwe schooljaar tegemoet
Z

Er komt een bijzonder schooljaar op ons af. Het coronavirus heeft ons normale leven dusdanig beïnvloed dat we spreken over het ‘nieuwe normaal’. Hoe dit nieuwe normaal er op langere termijn uitziet, is onduidelijk. Zal alles anders blijven of zullen dingen snel weer als vanouds gaan? We vroegen op social media wat jullie van het nieuwe schooljaar verwachten. Dit zijn jullie reacties:

Johannapoker op Instagram:

“Om eerlijk te zijn toch een beetje spannend: komt iedereen gezond terug? En hoe gaat het straks op school? In het lokaal zie ik geen probleem, maar de gangen, de pauzes en dergelijke. En we zijn toch mensen, als ik iemand zie die verdrietig is… Tja… Zo iets dus. 🙂”

docent.lotte op Instagram:

“Een bijzonder, onduidelijk, onzeker en uitdagend schooljaar. In het mbo kunnen we niet volledig open. Hoe maak je een goede start met de nieuwe eerstejaars groepen? Hoe halen we alle gemiste examens in voor zittende studenten, die ook al achterstanden hebben opgelopen? Hoe gaan we om met stages? Hoe pakt de docent de het nog deels online lesgeven op? Hoe zorgen we ervoor dat de relatie met studenten op orde blijft, ondanks dat we ze niet elke dag/week zien? In hoeverre is de begeleiding binnen de BPV (beroepspraktijkvorming -red.) aangepast?

Veel vragen, echt wel veel ideeën om deze vragen te beantwoorden, maar je moet dit als team doen. Samen naar de mogelijkheden kijken, ervaren en onderzoeken. Maar wanneer? De werkdruk voelt al hoog, maar we zullen er samen een weg in moeten vinden. Zowel voor als met studenten.”

Jens Beimans op Facebook:

“Meteen meer nadenken over onderwijs op afstand (leerlingen die bijvoorbeeld uitvallen) en meer de combinatie zoeken met digitale mogelijkheden. Daarnaast ook inspelen op zelfstandigheid en vaardigheden die daarbij belangrijk zijn.”

jeske_schilders op Instagram:

“Zie vooral problemen met de 18+ leerling in de bovenbouw vo. Hoe moet die op 1,5 meter blijven van zijn klasgenoten in een lokaal, aula, gang etc.”

aea2010nova op Instagram:

“Studenten van het MBO mogen met max 10 in klas, dan fysiek coachen op 1,5 meter afstand, verder webinars, online les en combi van online en praktijk, het wordt spannend!”

vso_meester_jasper op Instagram:

“Ik ben blij dat we weer met volledige klassen mogen starten. Zodat onze leerlingen elkaar leren kennen, maar ook de school en de afspraken die we hebben.”

Wat zijn jouw verwachtingen van het nieuwe schooljaar? Laat een reactie achter via onderstaand formulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...