Accupunctuur

Bij de mens wordt de huid beschouwd als het grootste orgaan, omdat de gehele huid meer weegt dan alle andere inwendige organen. De huid is een orgaan met heel veel functies. Acupunctuur is een Chinese pseudowetenschap waarbij dunne naalden op punten in de huid worden geplaatst om pijn of symptomen van ziektes te verminderen. Zo zit de lederhuid vol met pijnpunten…

Opdracht

Bekijk de video en beantwoord de vragen

  1. De huid bestaat uit een aantal lagen, waaronder de lederhuid die pijnpunten bevat. Welke andere lagen bevat de huid nog meer?
  2. In je vingers zitten meer zenuwuiteinden dan in je bovenarm. Kun je verklaren waarom dat is?
  3. Mensen worden vaak gediscrimineerd op huidskleur. Hoe ontstaat huidskleur? En wat is het nut van de huidskleur?

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Andere Video Biologie

Slimme kraai

In dit filmpje maakt een kraai een puzzel. Een leuke aanleiding om vragen over biologisch en aangeleerd gedrag te beantwoorden.

Bekijk

Mieren eten krekel

In de natuur is het een kwestie van eten en gegeten worden. Sommige dieren eten alleen planten, andere alleen dieren en sommige soorten en zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Mieren worden ook wel de opruimers van de natuur genoemd, kijk maar hoe grondig ze een dood dier opruimen!

Bekijk

Monsterlijke mutaties

Mutaties spelen een belangrijke rol bij veel biologische verschijnselen. Soms zijn ze nuttig, maar soms levensbedreigend!

Bekijk

Kiwi en banaan

Plak twee favoriete fruitsoorten op elkaar, stop het in de grond, en na een paar dagen heb je de perfecte combinatie. Was het maar zo simpel!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.