Thema's Digitalisering Toekomstklas.nl: samenwerken aan toekomstgericht onderwijs

Toekomstklas.nl: samenwerken aan toekomstgericht onderwijs
T

Heb jij al gehoord van Toekomstklas.nl? Deze website is een platform voor po-leraren vol interessante werkvormen, verwerkingsopdrachten, lessuggesties en praktijkvoorbeelden met betrekking tot 21e-eeuwse vaardigheden. Daarnaast kun je er jouw eigen lesmateriaal delen.

Die insteek maakt van Toekomstklas.nl echt een platform voor én door leraren. Initiatiefnemer is Rudger Minnee, leerkracht op een cluster4-school in Amersfoort. Tijdens de opleiding Specialist 21e-eeuws leren kwam hij erachter dat het vinden van goed toepasbare 21e-eeuwse werkvormen makkelijker gezegd is dan gedaan. Om die reden ontwikkelden hij en zijn collega’s een website om concrete werkvormen, die (breed) inzetbaar zijn binnen het (basis)onderwijs, te verzamelen.

7 themapagina’s

De website is onderverdeeld in 7 themapagina’s: kritisch denken, digitale geletterdheid & ICT, probleemoplosvaardigheden, kritisch denken, creativiteit, samenwerken & communiceren en tot slot zelfregulatie. Op iedere pagina lees je welke specifieke vaardigheden er onder het thema vallen en zie je alle werkvormen die binnen dat thema beschikbaar zijn.

Werkvormen van Rudger

Vergeet ook vooral niet om de blog te bezoeken. Regelmatig beschrijft Rudger hoe hij een bepaalde werkvorm heeft toegepast en geeft hij tips over hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan. Daarnaast gaat op de website speciale aandacht uit naar kinderen met extra onderwijsbehoeften. Op een speciale pagina vind je tips en theorie met betrekking tot het aanleren van 21e-eeuwse vaardigheden bij kinderen uit het speciaal basisonderwijs.

Onlangs is Rudger Minnee door Juf & Meester uitgeroepen tot Meester van de maand (januari 2017). Lees hier het interview.

Wat vind jij van Toekomstklas.nl? Maak je er al gebruik van of ben je dat van plan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Van patatgeneratie tot prestatiegeneratie

Wat is het verschil tussen generatie Einstein, prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen geweest...

Schoolleider: geef ruimte en vertrouw op je leraren

Schoolleiders Berenike Vossebeld, Angèl Chen, Mirjam van Ree en Manja Lubberhuizen deden allemaal om een andere reden mee met het onderzoek van Klassewerkplek. Hun...