Mens & Maatschappij Tips voor examenleerlingen gebundeld in e-book

Tips voor examenleerlingen gebundeld in e-book
T

Het is nu echt aftellen: nog maar twee weken en dan beginnen de eindexamens. Elke leerling bereidt zich anders op een examen voor en elke leerling maakt een examen anders. Zo zijn er piekerende leerlingen die slecht zijn in meerkeuzevragen of leerlingen die niet goed zijn in formuleren en daardoor slecht zijn in open vragen.

 

 

 

Er zijn ook leerlingen die zich te snel af laten leiden (bijvoorbeeld als de buurman met zijn pen tegen de tafel tikt) of leerlingen  die perfectionistisch zijn en daardoor te lang bij een vraag blijven hangen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 

Gratis e-book
Ondanks al deze verschillen, kan elke leerling wel tips gebruiken bij het leren en het maken van de examens. Wat moet je niet doen (bijvoorbeeld je laten opjutten door anderen) en wat moet je vooral wel doen (bijvoorbeeld je tijd goed verdelen en regelmatig pauze nemen)? Wat zijn handige websites of apps die je kunt gebruiken bij het leren? Op het Charlemagne College hebben de docenten en de directie een examen e-book samengesteld, een overzichtelijk PDF-bestand met nuttige tips en tientallen handige links. Uw leerlingen hebben er vast ook veel aan en daarom wil het Charlemagne College het e-book graag met andere docenten (en vooral met andere leerlingen) delen. Dus: download en deel!

 

2 REACTIES

  1. Een goed uitgewerkt initiatief van het Charlemagne College. Het is goed elkaars werk op deze manier te delen. Dit voorbeeld verdient navolging.

  2. Ik ben het met dhr Witteman eens. Vanmorgen las ik in de Telegraaf dat docenten van verschillende scholen bij elkaar op lesbezoek moeten gaan om elkaar te beoordelen. Tijdens een masterclass van de Universiteit Leiden heb ik dr. Witteman herhaaldelijk horen zeggen dat je als docent het meeste leert door bij elkaar op bezoek te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

11 gewoontes van succesvolle leraren

Wat is het geheim van een succesvolle leraar en hoe word je er zelf een? Met deze 11 gewoontes kom je volgens leerkracht Carrie...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...