Tip: de Eindexamen App

3

In mei beginnen middelbare scholieren van het vmbo, de havo en het vwo aan hun Centrale Eindexamens. Een spannende periode, waarin planning en overzicht essentieel zijn voor leerlingen. Voor leerlingen die behoefte hebben aan overzicht, is er de Eindexamen App.

Binnen de Eindexamen App kunnen leerlingen aangeven in welke vakken en op welk niveau zij examen doen. Aan de hand hiervan genereert de app een persoonlijk overzicht, waarbij eventueel ook rekening wordt gehouden met verlenging. Daarnaast kunnen leerlingen gemakkelijk een eigen, overzichtelijke planning maken en bijhouden. “We hopen met de Eindexamen App een mooie steun in de rug te zijn voor leerlingen om tijdig te beginnen met leren en plannen voor hun eindexamens”, aldus Jordi van der Hek, co-founder van de Eindexamen App. De functionaliteiten op een rijtje:

  • Examens Opzoeken: Je kunt per niveau opzoeken wanneer een bepaald examen of herkansing plaatsvindt.
  • Persoonlijk Overzicht: Je kunt een persoonlijk overzicht maken van jouw examens. Je kunt deze daarna ook exporteren naar je privé kalender.
  • Inzage: Nadat een examen is geweest kun je hier de inzage vinden (opdrachten, uitwerking etc).
  • Persoonlijke Planning: Maak een eigen planning van studie momenten voor je examens.
  • Notificaties: Ontvang een notificatie één uur voordat jouw examen begint.

Downloaden?
De Eindexamen App is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS-telefoons.

Maken jouw leerlingen gebruik van deze of een andere handige app ter voorbereiding op de eindexamens? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

3 REACTIES

  1. De app werkt niet! Ik heb het geïnstalleerd op de iPad én op de iPhone, maar op beide apparaten wil de app niet openen. De app opent en sluit daarna gelijk weer helaas…..!

LAAT EEN REACTIE ACHTER