Thema Digitaal onderwijs SURFnet: learning analytics in de onderwijspraktijk

SURFnet: learning analytics in de onderwijspraktijk
S

De mogelijkheden van learning analytics zijn groot, maar hoe past een opleiding of docent ze succesvol toe? Om daar concrete ervaring in op te doen, voert SURFnet samen met docenten en onderwijsontwikkelaars in 2016 en 2017 een experiment uit.

In het experiment worden in totaal vijf vragen beantwoord. Onderstaande infographic omschrijft hoe een docent een onderwijsvraag in vier stappen kan beantwoorden met behulp van learling analytics:

Wil je meer te weten komen over het experiment en de andere onderwijsvragen die erin aan bod komen? Surf dan naar de projectpagina van SURFnet.

Op welke vraag met betrekking tot learning analytics zou jij graag een antwoord willen krijgen? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

6x samenwerken op afstand met digitale tools

Door het coronavirus zijn alle scholen in Nederland dicht. Niet alleen leerlingen moeten op afstand leren, ook de samenwerking tussen leraren verloopt vooral vanuit...