Een initiatief van Malmberg

Hoe ontwikkel je als docent je eigen vaardigheden? Tijdens deze inspirerende sessie ontdek je hoe collega-docenten het aanpakken.

Groei!

Leraren van het jaar 2021
Sterk in je werk

Als docent ben je altijd bezig met de groei van je leerlingen, maar hoe zit het met jouw persoonlijke groei als docent? Hoe blijf jij leren en creëer je tijd voor jouw vaardigheden?

Laat je inspireren door Jasper van der Noordt (docent speciaal voortgezet onderwijs), Kirsten Cuppen (docent mbo) en Ismail Aghzanay (docent voortgezet onderwijs). Kortom, de Leraren van het Jaar van 2021! Leraar van het jaar Angela Esajas (leerkracht basisonderwijs) was helaas op het laatste moment verhinderd. De leraren gaan met elkaar in gesprek over persoonlijke ontwikkeling binnen de dagelijkse hectiek van het vak. We komen te weten waarom het belangrijk voor hen is om hun professionele en persoonlijke talenten te ontwikkelen. En hoe ze, mede daardoor, gemotiveerd blijven om dit mooie vak zo optimaal mogelijk uit te oefenen.

Over Leraren van het jaar 2021

Jasper van der Noordt
speciaal onderwijs

Kirsten Cuppen
mbo

Angela Esajas
basisonderwijs

Ismail Aghzanay
voortgezet onderwijs

Bekijk hier de sessie terug

Om deze sessie te bekijken moet je aangemeld zijn.

Aanvullende informatie

Dit zijn de leraren van het jaar

Jasper van der Noordt

Als Leraar van het Jaar wil Jasper het speciaal onderwijs in een beter daglicht stellen. Hij geeft er les in de standaardvakken, mediawijsheid en digitale middelen. Als onderdeel van die laatste vakken liet hij zijn leerlingen geloven dat hij in Indonesië op vakantie was: hij deelde foto’s uit een dierentuin op zijn Instagramaccount @vso_meester_jasper. Daarnaast wil hij de verbinding met de arbeidsmarkt en het reguliere onderwijs versterken, bijvoorbeeld door leerlingen regelmatig te laten meedraaien op een reguliere middelbare school.

Kirsten Cuppen

Mbo-docent Kirsten motiveert haar studenten door ze te laten meedenken over de inhoud van haar lessen Nederlands en rekenen. Ook houdt ze zicht op hoe het met de studenten zelf gaat. Haar motto: ‘Als je écht kijkt, zie je meer.’ Als Leraar van het Jaar wil Kirsten het mbo een boost geven en een tegengeluid laten horen aan de bestaande vooroordelen over het middelbaar beroepsonderwijs. Ze is daarom onder andere betrokken bij de campagne Ook ik heb mijn mbo-diploma.

Angela Esajas

Leraar van het Jaar Angela geeft al tien jaar les aan uitdagende groepen in het basisonderwijs. Sinds drie jaar werkt ze op scholen in achterstandswijken, waar ze veel kansenongelijkheid ziet. Haar manier van lesgeven kenmerkt zich door contact met ouders, leerlingen motiveren en goed luisteren naar wat zij nodig hebben. Tegelijkertijd reflecteert ze regelmatig op haar eigen handelen als leerkracht. ‘Mijn kracht is de verbinding met de kinderen. Iedere leerling weet dat mijn deur altijd openstaat.’

Ismail Aghzanay

Ismail is Leraar van het Jaar en docent Engels. Als spreker van het collectief Meesters met dromen zet hij zich in voor thema’s als kansengelijkheid, veiligheid, diversiteit en inclusie in het onderwijs. Hij wil mensen motiveren voor het onderwijsvak, om zo het lerarentekort tegen te gaan. Zijn leerlingen wil hij de strekking van de beroemde uitspraak van Pippi Langkous meegeven: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’