Malmberg VO Een RVtoets maken voor maatschappijleer

Een RVtoets maken voor maatschappijleer
E

Werk je met een methode van Essener en wil je een resultaatverbetertoets maken? Essener heeft een uitgebreide toetsenbank met vragen bij alle methodes maatschappijleer. Als je met Essener werkt en toegang hebt tot het docentenportal, kun je daarmee heel eenvoudig zelf een toets samenstellen. Geselecteerde toetsvragen sleep je naar je eigen toets die je vervolgens kunt downloaden.

De toetsenbank is een handig middel voor docenten bij het maken van een RV toets voor maatschappijleer. Mariëlle Kanters, docent maatschappijleer en maatschappijkunde aan het Nuenens College, geeft daarvoor de volgende tip:

De resultaatverbeteringstoets moet gebaseerd zijn op het PTA van de school. In ons PTA stonden alle onderwerpen die ook in het boek Thema’s Maatschappijleer aan bod kwamen. Ik heb van alle onderwerpen vragen gepakt uit de toetsenbank en daar een toets van gemaakt. Mijn tip is om daarvoor alleen meerkeuzevragen te gebruiken. Daarvoor is het aanbod in de toetsenbank het grootst, dus heb je een grotere keuze. Het examen van maatschappijkunde bestaat daarnaast vaak voor 80% uit meerkeuze vragen, dus de RV toets lijkt dan in vorm ook op het examen.

De RV-toetsen die Mariëlle Kanters gemaakt heeft voor basisberoepsgericht, kader en mavo zijn via onderstaande links gratis te downloaden:

 

Kijk voor meer informatie over de toetsenbank en het docentenportal op de website van Essener.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

11 gewoontes van succesvolle leraren

Wat is het geheim van een succesvolle leraar en hoe word je er zelf een? Met deze 11 gewoontes kom je volgens leerkracht Carrie...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...