Powerpoints laten maken in India

2

Powerpoint: wie is er niet groot mee geworden? Zelf heb ik er dagelijks mee te maken en u waarschijnlijk wekelijks. Een makkelijk programma van Microsoft waarmee je op een gemakkelijke en overzichtelijke manier presentaties kunt maken.

 

 

 

 

Apple heeft natuurlijk weer een betere variant; de zogenaamde Keynote, waarin je makkelijker met video kunt spelen. Het lastige blijft wel dat je het niet met iedereen kan delen. En dat niet iedereen  het programma heeft en dus ook geen correcties kan uitvoeren. Voor alle Apple-gebruikers is er wel een geruststelling. Vanaf volgende week is de nieuwste versie van Microsoft’s Powerpoint beschikbaar; versie 2011.

De presentaties worden almaar beter en mooier. Beelden zijn makkelijker van het internet af te plukken. Op sites zoals bijvoorbeeld Flickr kun je bijzondere en mooie kiekjes vinden. Mag eigenlijk niet, maar internet is de open source. En als je het alleen in de klas gebruikt is het sowieso geen probleem. Maar het is ook aan te raden om beeldmateriaal van fotografen te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld op sites als Fwaphoto. Hier kun je per dag één bijzondere foto vinden van een fotograaf, meer werk kun je dan natuurlijk weer googelen.

De betere presentaties – niet alleen qua design, maar vooral ook qua onderwerpen – kunt u vinden op Slideshare. Hier vindt u ook interessante presentaties zoals die van Jeroen Vreugdenhil over Go100 van drie weken geleden, over de methode Chinees van Malmberg. Belangrijk voor het zoeken: klik op ‘search options’ en kies daar de laatste presentaties op week, maand of jaar. Hier vindt u ook presentaties van scholen, uw mededocenten en natuurlijk commerciële educatieve bedrijven. Ook wij staan nog ergens vermeld in een presentatie ‘MBO Raad‘ van twee maanden geleden, waar een screen van onze site staat met de tekst ‘Wie van u is lid?’

Van ons eigen bedrijf plaats ik ook weleens een presentatie, zoals die over Iran. In mooie presentaties gaan behoorlijk wat uren zitten. David Byrne – de zanger van voorheen de Talking Heads – heeft al eens een boek gemaakt met mooie platen op basis van Powerpoint: Envisioning Emotional Epistemological Information.

Maar het kan nog makkelijker. Gisteren hoorde ik van een wel heel bijzondere site: Pptsalon. Via welke je je Powerpoint-presentatie kunt laten maken in India. Je stuurt je presentatie op en dezelfde nacht wordt hij verwerkt. Met de juiste beelden, in de juiste layout en vooral: met de juiste inhoud. Alhoewel je soms nog wel even wat recht moet zetten. Althans, dat zeggen klanten van mij die er veelvuldig gebruik van maken.

Dus als u binnenkort weer eens een presentatie gaat maken, gebruik dan wat meer bijzondere beelden, een ander lettertype en… veel inspiratie.

2 REACTIES

  1. Zo, nu maar hopen dat iemand snel een site “onderwijssalon” start? Even inloggen en daar verschijnt een goedkope leraar (i.p.v. India misschien Zuid Afrika?). Nadat deze zijn Nederlands heeft opgehaald is hij heel goed in staat om de les online te geven. Scheelt een hoop geld, al die leraren ontslaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here