Kinderboekenweek Grabbelton Groep 4-8

Met deze lessen breng je de Kinderboekenweek 2020 in je klas! Thema van de Kinderboekenweek 2020 is ‘En toen…’. Want met boeken komt geschiedenis tot leven,waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.

De drie lessen zijn op maat gemaakt voor groep 4, groep 5 en 6 en groep 7. In elke les staat één boek centraal.

Groep 4

Jullie lezen en bekijken samen het boek ‘Van klein tot groots, Marie Curie’. Jullie besprekende moeilijke woorden en komen te weten wat voor belangrijke dingen Marie heeft uitgevonden. De kinderen gaan op zoek naar hun eigen talent en maken een medaille.

Leeslink Lessuggestie bij de Kinderboekenweek 2020 Groep 4

Groep 5 en 6

Het innemende verhaal van Mazzel uit de verhalenbundel ‘Alle hens!’ nodigt uit om dieper in te gaan op de persoonlijke leesbeleving. De kinderen kiezen eigen sleutelmomenten tijdens het voorlezen en maken hier tekeningen van. Ze ervaren tijdens het uitwisselen de verschillen in leesbeleving.

Leeslink Lessuggestie bij de Kinderboekenweek 2020 Groep 5-6

Groep 7 en 8

Laat je meeslepen door het superspannende verhaal van Zain. De kinderen luisteren naar een hoofdstuk uit het boek ‘Piratenzoon’. Daarna kruipen ze in de huid van een filmmaker en maken ze in tweetallen een storyboard voor een filmpje over dit hoofdstuk.

Leeslink Lessuggestie bij de Kinderboekenweek 2020 Groep 7-8

Meer lessuggesties

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.