Een initiatief van Malmberg

Zo bouw je interactieve lessen met TED-Ed

TED interactieve lessen

TED-Ed, het onderwijsplatform van TED Talks, functioneert als gateway naar duizenden interessante video’s waarmee je je les kunt verrijken. Je kunt de video’s in hun geheel gebruiken, maar ook is het mogelijk om stukjes te selecteren en er op een simpele manier zelf een les omheen te bouwen. Je leest er meer over in dit artikel.

Vrijwel iedere leraar heeft tijdens de les weleens gebruikgemaakt van een TED-talk. In deze inspirerende keynotes delen mensen vanuit allerlei vakgebieden een idee waarvan zij vinden dat het verspreid moet worden. De slogan van TED luidt dan ook: ideas worth sharing. TED-Ed is de onderwijstak van het platform. Hierbij draait het minder om ideeën, maar meer om wijze lessen: lessons worth sharing.

Binnen het online platform van TED-Ed is het mogelijk om zelf interactieve lessen te maken. Je doet dit aan de hand van de volgende drie stappen:

1. Ga naar de videozoekpagina en selecteer een video. Je kunt hier zoeken op trefwoord. Als je precies weet welke video je gaat gebruiken, kun je hier ook zoeken via de desbetreffende YouTube-URL.

2. Heb je een video geselecteerd? Ga dan verder met de TED-Ed Lesson-editor (je moet hiervoor eerst een account aanmaken). Hier kun je meerkeuzevragen, antwoordvragen, discussiepunten en aanvullende bronnen en/of informatie toevoegen.

3. Alles toegevoegd? Dan kun je de les publiceren. De lespagina is niet voor iedereen zichtbaar. Als maker ontvang je voor jouw interactieve les een unieke URL die je kunt delen met leerlingen.

Aanpassen of hergebruiken

Terwijl de leerlingen druk in de weer zijn met de interactieve les, kun je als docent hun voortgang volgen, hun antwoorden bekijken en feedback geven. Wil je toch nog iets aanpassen of een oude les hergebruiken voor een andere klas? Binnen jouw account kun je iedere gepubliceerde les te allen tijde aanpassen.

Heb jij al weleens gebruikgemaakt van de TED-Ed Lesson-editor? Deel je tips en opmerkingen via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.