Een initiatief van Malmberg

Winnen: ‘Oorlogswinter’ In makkelijke taal

Cover Oorlogswinter in makkelijke taal

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog.
Het is 50 jaar geleden dat de jeugdroman Oorlogswinter van Jan Terlouw uitkwam. Een boek dat sindsdien voor veel generaties jongeren diende als eerste kennismaking met de verschrikkingen van WO2. Helaas is lezen voor veel mensen steeds minder vanzelfsprekend. De groep mensen die lezen lastig vindt, wordt alleen maar groter. Hierdoor missen sommigen een bepaalde mate van basiskennis en inlevingsvermogen.

Daarom heeft Uitgeverij Eenvoudig Communiceren een vereenvoudigde versie van Oorlogswinter gemaakt. Zo kan iedereen, ongeacht lees- of taalniveau, lezen over de angst en spanning die men voelde ten tijde van de oorlog. Een situatie die voor veel mensen vandaag de dag reëler dan ooit is.

Wil jij dit boek winnen?

Vertel ons dan hoe jij het thema oorlog in de klas bespreekbaar maakt. Stuur je antwoord naar: redactie@malmberg.nl. Wie weet win jij de vereenvoudigde versie van Oorlogswinter voor jouw klas!

Bekijk ook deze lessuggestie van Argus Clou over de Tweede Wereldoorlog

Lessuggestie Thema Tweede Wereldoorlog Argus Clou Geschiedenis

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.