Een initiatief van Malmberg

Welke van de zeven dwergen ben jij?

Welke van de zeven dwergen ben jij

Stel, je moet een van de zeven dwergen kiezen. Welke zou het dan zijn? En klopt de dwerg die jouw voorkeur geniet dan ook met de wetenschappelijk onderbouwde uitkomst van de dwergentest? Het klinkt misschien een beetje gek, maar inmiddels zijn al ruim 50.000 mensen je voorgegaan.

De Amerikaanse onderzoeker Sharon Livingston ontwierp namelijk een succesvol gedragsmodel op basis van de zeven dwergen. Met dit model kun je nagaan welke rol jij aanneemt in een groep en op welke manier jij het best benaderd kunt worden. Hetzelfde geldt voor jouw collega’s: weet je welke dwerg ze zijn, dan weet je hoe je ze het best kunt benaderen.

Ben jij Giechel of Dommel?

De kracht van het model schuilt volgens Livingston in de herkenbaarheid ervan. “Wat het volgens mij beter maakt dan andere modellen is dat het makkelijk is voor anderen om toe te passen. De dwergen hebben duidelijke behoeftes, die je door makkelijke stappen te volgen effectief kan vervullen’’, aldus Livingston in een artikel in het AD. Dus: doe allemaal de test en leer hoe je beter met elkaar kunt omgaan. Geinig, maar vooral erg leerzaam en laagdrempelig.

Ben jij Doc, Bloosje, Stoetel, Grumpie, Giechel, Niezel of de altijd gapende Dommel? En herken jij jezelf er ook echt in? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.