Een initiatief van Malmberg

Week van het geld

lesbrief week van het geld

Aangepast op 27 maart 2017

De ‘Week van het geld’ vindt in 2017 plaats van 27 tot en met 31 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

Speciale lesbrieven voor de onderbouw

Malmberg heeft speciaal voor de Week van het geld, 4 lesbrieven ontwikkeld voor leerlingen van de onderbouw tot en met leerjaar 2. De lesbrieven zijn in 20 minuten te behandelen. Leerlingen leren vanuit verschillende invalshoeken om te gaan met geld. De lesbrieven sluiten aan bij de leerdoelen van het NIBUD.

Meer handige links

Meer lesmateriaal en educatieve platformen waarbij jongeren leren omgaan met geld vindt je op:
Jongeren en geld
Lesmaterialen voor financiële educatie in het voortgezet onderwijs
Edgie, interactief platform voor jongeren

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.