Een initiatief van Malmberg

Waarom lesgeven de beste baan ter wereld is


Soms besluiten goede docenten verder te kijken en hun baan in het onderwijs op te geven. Lesgeven wordt dan ook steeds veeleisender. Niet alleen door de toenemende werkdruk, maar ook door de behoefte aan vernieuwing en niet te vergeten; steeds mondiger wordende leerlingen. Lesgeven kan emotioneel uitputtend en soms zelfs onmogelijk zijn. Waarom is het docentschap dan toch de beste baan ter wereld?

Op de Engelstalige onderwijsblog TeachThought gaat docent Paul Moss in op die vraag. Hij noemt zeven redenen waarom lesgeven, ongeacht het snel veranderende werkveld, de beste baan ter wereld is. Een van die redenen is de mogelijkheid om levens van leerlingen in positieve zin te veranderen. Lees de andere zes redenen in het artikel op TeachThought.

Waarom is lesgeven voor jou de beste baan ter wereld? Deel je motivatie via onderstaand reactieformulier en inspireer je collega’s.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.