Een initiatief van Malmberg

VVN Verkeersmethode: leuke verkeerslessen voor groep 1 t/m 8 

Advertorial door: Veilig Verkeer Nederland

Van heerlijk buitenspelen tot alleen naar school fietsen. Met de verkeerslessen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) leren kinderen veilig en zelfstandig aan het verkeer deelnemen. De VVN Verkeersmethode is digitaal en interactief. Leerkrachten zijn vooral positief over de gebruiksvriendelijkheid, actualiteit en kwaliteit van de methode.  

Maar liefst 70% van de basisscholen gebruikt de VVN Verkeersmethode al. Ken jij onze verkeerslessen nog niet? We delen 5 redenen om een proeflicentie aan te vragen voor jouw school. 

  1. De verkeerslessen zijn volledig digitaal 

Voor groep 1 t/m 3 zijn er thematische lessen voor het digibord. Leerlingen van groep 4 t/m 8 maken gebruik van leerlingsoftware. Hiermee werken de leerlingen – zelfstandig en op hun eigen tempo – aan opdrachten. Ook krijgen ze direct feedback. Als leerkracht zie je de resultaten meteen in een overzichtelijk dashboard.  

Alle lesmaterialen zijn beschikbaar in de VVN Verkeerspoort, waar je via Basispoort inlogt. De VVN Verkeersmethode kan worden gekoppeld aan Momento en ParnasSys. Zo kunnen toets- en oefenresultaten automatisch worden verstuurd. Een mooie manier om tijd te besparen! 

  1. Er is weinig voorbereiding nodig

Ook qua voorbereiding word je als leerkracht ontzorgd. Je navigeert heel makkelijk door de les met een interactieve handleiding. Aan het begin van het schooljaar ontvang je bovendien een jaarplanner. Je weet dus precies welke lessen er in het schooljaar zijn. 

  1. Gebruik Minecraft voor je verkeersles

VVN Minecraft Verkeerseducatie is de nieuwste innovatie van de VVN Verkeersmethode. Je kunt hiermee de populaire game Minecraft gebruiken in je verkeersles. Kinderen uit groep 5/6 oefenen in de virtuele wereld met wat ze in de verkeersles geleerd hebben. De game is speciaal ontwikkeld voor in de klas. Het is een verrassende aanvulling op de reguliere verkeersles. Onder andere onderwijsminister Dennis Wiersma is enthousiast over deze wereldprimeur: “Verkeer hoort in het lesprogramma. Hoe leuk is het als je Minecraft al speelt en via dat spel leert hoe verkeer werkt? Een hele goede manier om in het onderwijs aan te sluiten bij thuis!” 

  1. Verkeerslessen van nú

Ieder jaar krijg je nieuwe verkeerslessen, verbeterd op basis van feedback van leerkrachten en kinderen. De lessen zijn hierdoor altijd actueel.  

  1. Je bent verzekerd van kwaliteit

Veilig Verkeer Nederland heeft al 90 jaar ervaring met verkeersonderwijs. Als specialist in verkeerseducatie bieden we met onze methode de garantie van kwalitatief lesmateriaal. Niet alleen de verkeersregels- en borden komen aan bod. Ook aan vaardigheden, veiligheidsbewustzijn en houding wordt aandacht besteed.  

 
Uiteindelijk gaat het om gedrag. Het doel is dat kinderen als voetganger, fietser en passagier veilig aan het verkeer leren deelnemen. Daarom zijn er naast de verkeerslessen leuke praktijklessen én worden ouders betrokken met thuisopdrachten. 

Probeer de VVN Verkeersmethode 

De VVN Verkeersmethode op jouw school? Bestel meteen of vraag een proeflicentie aan. Je kunt de VVN Verkeersmethode dan vier weken proberen. 

 

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.