Een initiatief van Malmberg

Video-tutorial: zo zet je een flipped classroom op

flipped classroom

Flipping the classroom is inmiddels redelijk gemeengoed geworden. Tenminste, als concept. In de dagelijkse lespraktijk is dat nog niet het geval. Als het aan de Amerikaanse geschiedenisdocent Keith Huges ligt, komt daar gauw verandering in. In deze aanstekelijke YouTube-video vertelt Hughes op eigen wijze hoe jij je lessen flipt.

Meer autonomie
Bij Flipping the Classroom vindt de instructie – veelal online – plaats buiten de klas, terwijl het ‘huiswerk’ aan bod komt tijdens de les. Volgens voorstanders van deze methode is het flippen van lessen de ideale manier van lesgeven in het digitale tijdperk. Omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van video’s en/of podcasts, krijgen leerlingen meer autonomie over het eigen leerproces. Ze bepalen zelf wanneer en hoe vaak ze een video bekijken en hebben alle vrijheid om de instructie nog een terug te spoelen of even te pauzeren, bijvoorbeeld om extra informatie op te zoeken.

Lees ook:

Flip jij je lessen of ben je van plan dat te doen? Of misschien juist wel niet? Deel je mening door middel van een reactie via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.