Een initiatief van Malmberg

Uit de oude doos: versnellingsvragen.nl

Versnellingsvragen

Met innovatie en goed gebruik van ICT kun je de kwaliteit van het primair onderwijs verbeteren. Maar hoe pas je dit toe op school en wat heb je hiervoor nodig? De PO-raad en Kennisnet hebben al vanaf 2015 een programma lopen om besturen en scholen hierin te ondersteunen: Versnellingsvragen.nl

Op Versnellingsvragen vind je onwijs veel praktijkvoorbeelden van scholen die met verschillende ict-vragen aan de slag zijn gegaan. In de voorbeelden beschrijven ze hun vraagstelling, het proces, de stappen die ze hebben doorlopen en niet te vergeten de oplossing. En komen bijvoorbeeld onderwerpen langs als:

  • Hoe kunnen we de deskundigheid van leraren op het gebied van ICT-geletterdheid bevorderen?
  • Minder ICT-knelpunten, minder werkdruk
  • Hoe zorgen we ervoor dat schoolleiders goed ICT-beleid kunnen maken?

Veel verschillende cases

Zelf een versnellingsvraag indienen kan helaas niet meer, maar er staan inmiddels heel veel uitgewerkte cases op de site. En hoewel de site al een tijd niet meer actief wordt bijgehouden met nieuwe cases, heb je echt veel aan alle content die er inmiddels al op staat.

Bezoek jij Versnellingsvragen.nl nog weleens? Waarvoor? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.