Een initiatief van Malmberg

To innovate or not to innovate?

Er heerst nogal wat spanning rond innovatie in het onderwijs. Volgens Michael B. Horn, medeoprichter en directeur Education aan het Clayton Christensen Institute for Disruptive Innovation, zijn er twee kampen te onderscheiden. Aan de ene kant bezorgde docenten, omdat innovatie in het onderwijs gepaard gaat met experimenteren en onzekerheid.

Aan de andere kant de docenten die vinden dat het huidige onderwijs überhaupt niet goed genoeg is voor leerlingen, en dat niet innoveren gelijk staat aan wanprestatie. Volgens Horn sluiten beiden perspectieven elkaar niet uit en hebben ze elkaar juist nodig om op een verantwoordelijke manier te innoveren in het onderwijs. In zijn blog ‘To Innovate or Not to Innovate? The Educator’s Dilemma’ gaat Horn in op zijn aanpak en visie omtrent onderwijsinnovatie. Want hoe kunnen docenten een dergelijk innovatieproces het beste aanpak? Lees hier de gehele blog.

Hoe denkt u over onderwijsinnovatie? Laat uw reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

2 Responses

  1. Innovatie dient geen doel opzich te zijn, het moet geen ‘hype’ worden. Afhankelijk van het niveau (meso, micro) dien je mijn inziens te kijken naar business drivers en personal drivers. Vanuit daaruit kijken of innovatie de/een oplossing is.

  2. Innovatie dient geen doel opzich te zijn, het moet geen ‘hype’ worden. Afhankelijk van het niveau (meso, micro) dien je mijn inziens te kijken naar business drivers en personal drivers. Vanuit daaruit kijken of innovatie de/een oplossing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.