Een initiatief van Malmberg

Tips voor een heerlijke herfstvakantie

De bladeren in de bomen veranderen van kleur en het wordt koud buiten. De herfst is weer begonnen! In de herfstvakantie kun je even bijkomen van de eerste schoolweken. Kom tot ontspanning, maak een herfstwandeling of bekijk onze podcast- en boekentips. Klaar voor een heerlijke herfstvakantie!

Kom tot rust

Als leraar sta je elke dag voor de klas. Sta je daar niet, dan zit je vaak gebogen achter de computer. We bouwen veel spanning op. In ons hoofd én in onze rug. Laat de spanningen los, zodat je van jouw vrije tijd kunt genieten. Voor een ontspannen hoofd en een soepele rug helpen onze yoga-mindfulness tips jou op weg.

Maak een herfstwandeling

Niets is zo lekker als een wandeltocht tussen de gevallen bladeren. En wie weet bedenk je spontaan een leuk lesidee voor de komende weken! Een herfstwandeling werkt altijd verfrissend, maar waar ga je naartoe?

  • nl biedt een overzicht van de mooiste wandelingen door heel Nederland.
  • Je kunt de wandeling ook combineren met een dagje uit. Bekijk bijvoorbeeld de vele NS-wandelingen. De wandeling eindigt altijd op het treinstation, dus je bent snel weer thuis.

Bekijk onze podcast- en boekentips

Toch zin om je even in het onderwijs te verdiepen? Voor (ontspannende) onderwijstips neem je een kijkje bij ons overzicht van podcasts en boekentips:

Bezoek het Onderwijsmuseum

Hoe is het onderwijs door de jaren heen veranderd? In het Onderwijsmuseum ontdek je het! In de tentoonstelling Onderwijs – over vroeger, voor later, van nu, volg je het onderwijs van verleden tot heden. En er is nog meer te bekijken. Zo worden in de fototentoonstelling Een leven lang leren de vele onderwijsvormen van Nederland vastgelegd.

Lessuggesties voor het najaar

Ben je helemaal ontspannen én wil je goed voorbereid weer voor de klas staan? Met onze kant-en-klare lessuggesties ben je weer helemaal klaar voor het najaar.

 

Degenen die nu al zin hebben in de komst van Sinterklaas kunnen alvast duiken in de Korte cursus Sinterklaasgedichten schrijven, taal voor groep 6 t/m 8!

Wat ben jij allemaal van plan tijdens de herfstvakantie? Laat het weten via het reactieformulier!

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.