Een initiatief van Malmberg

Tips voor de meivakantie

Eind deze maand start de meivakantie. Tijd om leuke dingen voor jezelf of met je familie te ondernemen. En om op te laden. Gebruik deze tips om je eigen vakantie in te vullen of doe inspiratie op voor het laatste kwartaal van dit schooljaar.

Buitentip Geo-cachen

Ga geocachen, lekker de natuur in op zoek naar schatten. Leuk voor jong en oud. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS-coördinaten. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Geocaching kun je spelen met een wandel-GPS of met de Geocaching app

Kijktip 1: YouTube-serie Hoefnagels

Al sinds 2012 maakt de fictieve vmbo-docent Peter Hoefnagels op een eigenwijze manier allerlei thema’s bespreekbaar in ‘zijn’ klas. De leerlingen en mede-docenten zijn echt, maar de situaties en de thema’s zijn van tevoren bedacht. Hoefnagels wordt gespeeld door acteur Marco van Es. In elke aflevering staat een thema centraal en vertelt Hoefnagels over zijn lesmethodiek. Bekijk de serie op YouTube.

Kijktip 2: Virtueel een museum bezoeken

Zin in een dagje cultuur snuiven, maar geen idee wat er op dit moment waar te zien is? MuseumTV biedt een zo compleet mogelijk tentoonstellings- en collectieoverzicht van Nederland. Daarmee is MuseumTV de nieuwe online museumagenda in videovorm. Als de musea nog gesloten zijn, kun je deze site ook gebruiken als toegang tot de online collecties en presentaties die de verschillende musea op dit moment ter vervanging bieden.

Luistertip: Podcasts Wat je niet leert

Is jaloezie een gezonde emotie? Kun je daten met je huisgenoot? Hoe neem je afscheid van een huisdier? Je komt regelmatig in situaties waarvan je denkt: ‘Had ik dáár maar iets over geleerd op school’. In de podcastserie ‘Wat Je Niet Leert‘ gaat Nellie Benner op zoek naar antwoorden. Samen met de redactie legt Nellie de vragen voor aan bekende en minder bekende Nederlanders, van professor tot ervaringsdeskundige.

Leestip 1: De boodschap van de vogel (kindermeditaties)

Niet kunnen stoppen met denken, een te vol hoofd, slecht slapen: ook kinderen hebben te maken met dit soort klachten. Kindercoach Marieke Martens-Volmer helpt kinderen die in haar praktijk komen met geleide meditatie. Zij bundelde een aantal van deze verhalen in het boek ‘De boodschap van de vogel’.

Leestip 2: ‘Alfabet’ van Charlotte Dematons

Genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2021. Volgens de jury is ‘Alfabet’ van Charlotte Dematons een van de beste kinderboeken van het afgelopen jaar: ‘Een prachtig zoek- en vindboek waarin je samen of alleen urenlang kunt verdwalen en eindeloos nieuwe dingen zult ontdekken.’ In ‘Alfabet vind je alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden. Voor elke letter van het alfabet maakte Charlotte  een spread met tekeningen van dieren, planten, kleuren en andere dingen die met die ene letter beginnen.

Heb je nog goede (onderwijs)tips voor in de meivakantie? Deel ze via het reactieformulier.

 

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.