Een initiatief van Malmberg

Tips voor de invulling van digitale geletterdheid

Digitale ontwikkelingen veranderen de wereld razendsnel en dat vraagt om nieuwe vaardigheden. Ook in het onderwijs.Het doel van digitale geletterdheid is om leerlingen te leren functioneren in een samenleving waarin digitale technologie en media steeds meer aanwezig zijn. Denk aan online nepnieuws van betrouwbare bronnen onderscheiden, maar ook weten hoe je omgaat met digitale apparaten, zoals een laptop of tablet.

Met de lesmethode Naut Meander en Brandaan ontdekken leerlingen niet alleen de samenhang tussen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek, maar leren ze ook 21e-eeuwse vaardigheden, zoals digitale geletterdheid. Een van de onderdelen van deze lesmethode gaat hierop in en laat zien hoe je als leerkracht meer invulling kunt geven aan digitale geletterdheid. In de video wordt hierover meer uitleg gegeven.

Voor een aantal digitale hulpmiddelen zijn bovendien in samenwerking met Ontdekmedia heldere stappenplannen ontwikkeld. Deze stappenplannen kun je downloaden op onze website.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.