Een initiatief van Malmberg

Tip voor Natuurkunde: Veilig 3D-printen in het STEAM leerplan

3d-printer
3D-printen maakt STEAM een veilig leerplan op een praktische, krachtige en innovatieve manier

Om leerlingen te leren kennis en innovatie te integreren, is het belangrijk om ze zelf te laten werken aan innovatieve opdrachten die resulteren in nieuwe oplossingen via het STEAM-leerplan.

Advertorial

Y Soft is een van de partners waar Nova mee samenwerkt. Om leerlingen te leren kennis en innovatie te integreren, is het belangrijk om ze zelf te laten werken aan innovatieve opdrachten die resulteren in nieuwe oplossingen via het STEAM-leerplan. Lees meer, meld je aan voor een kennismakingswebinar of maak een afspraak met martijn.huijgen@ysoft.com.

Wil je meer weten over Nova, de natuurkundemethodes van Malmberg, dan kun je terecht op malmberg.nl

Maak kennis met 3D-printen

Uitvinders en productontwerpers gebruiken al enige tijd 3D-printtechnologie. Het is een snelle manier om ideeën in tastbare prototypes om te zetten. Wanneer 3D-printen in het leerplan van een school wordt overwogen, dan is een veilige en controleerbare oplossing noodzakelijk.

Ook al is het idee geweldig, het is vaak lastig om te beheren en te controleren. En het is moeilijk om zelf gerichte opdrachten te ontwerpen waar leerlingen direct mee aan de slag kunnen. Je kunt 3D-printen echter op een laagdrempelige wijze beschikbaar maken voor alle leeftijden.

Maak kennis met BE3D eDee

BE3D eDee is een complete oplossing voor het onderwijs, die leerkrachten eenvoudig kunnen beheren en waarmee middelbare scholieren veilig aan de slag kunnen om zelfstandig STEAM-concepten in 3D te verkennen, te gebruiken en te beheersen. Een BE3D oplossing bestaat onder andere uit door leerkrachten geteste lessen in de online bibliotheek van de BE3D Academy, die is afgestemd op de doelstellingen van het STEAM-leerplan en die elk kwartaal wordt bijgewerkt met nieuwe lessen.

Maak kennis met de BE3D Academy

BE3D Academy is een online bibliotheek van door leerkrachten ontwikkelde en geteste 3D-lesplannen waarin praktijkgericht leren wordt geïntegreerd met STEAM-concepten. Deze geven leerlingen de mogelijkheid om 3D-voorwerpen te maken die hun een intuïtief inzicht geven van wat anders abstracte ideeën zouden blijven. Tegelijkertijd leren zij technologie op een creatieve manier te gebruiken waarmee ze zich voorbereiden op succes in de STEAM-gestuurde werkplaatsen van morgen.

Hoe de BE3D Academy leerkrachten ondersteunt

Elk lesplan geeft antwoord op belangrijke vragen: wat zijn de leerdoelen van het project? Hoe houden leerlingen zich daarmee bezig? Hoe kan 3D-printen worden gebruikt om deze doelen te behalen? Het geeft leerkrachten daarnaast de benodigde hulpmiddelen om het mogelijk te maken in hun klas: 3D-modelbestanden, video’s, werkbladen voor leerlingen, en presentaties om het project op te starten en het duidelijk aan de leerlingen uit te leggen. Oftewel, het hoe, wat en waarom.

Daarnaast zijn veel van de BE3D-leerplannen gemakkelijk aan te passen aan scenario’s waar lessen op afstand worden verzorgd.

Waar hoort 3D-printen dan in het leerplan?

Bijna overal. In handen van vindingrijke leerkrachten en leerlingen kan 3D-printtechnologie niet alleen gebruikt worden om beter te leren, maar ook om relaties tussen verschillende disciplines te onthullen en te bevorderen.

Schrijf je nu in voor ons kennismakingswebinar of plan een vrijblijvende virtuele afspraak in voor meer informatie

Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor het webinar van Y Soft op 21 april of 19 mei 2021 om 15:00. We laten je dan kennismaking met de BE3D-Academy. Of plan direct een afspraak om de mogelijkheid om 3D-printen bij jou op school mogelijk te maken via een virtuele afspraak. Stuur een email naar martijn.huijgen@ysoft.com en hij zal in overleg een afspraak inplannen.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.