Een initiatief van Malmberg

Tip: Step into the Arctic met Malmberg

Step into the arctic

De aarde warmt langzaam op. Klimaatverandering noemen we dat. Een groot probleem dat nergens zo goed zichtbaar is als op de Noordpool. Malmberg heeft samen met partners Prowise, Heutink, Wereld Natuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, ministerie OCW, iFund en Emotion de handen ineengeslagen. Stichting Arctic Explorer zet zich in voor natuurbehoud en duurzaamheid door het verzorgen van klimaateducatie in Nederland. Doel is om leerlingen bewust te maken van wat er op 3000km van hun school afspeelt.

Reis je mee?

Met het Arctic Explorer lesmateriaal voor basisonderwijs groep 7 & 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs ga je via VR op reis in je eigen klaslokaal. Je ziet met eigen ogen wat er op dit moment gebeurt met het ijs, de gletsjers en de dieren. Én ontdekt wat we kunnen doen om dit prachtige gebied te redden. Reis je met ons mee?

Er zijn verschillende lessen gemaakt die aansluiten bij Naut, Meander en Brandaan (PO) en De wereld van en Humboldt (aardrijkskunde) en Nova (nask/natuurkunde) (VO). Je kunt het lesmateriaal de cardboard VR brillen gratis aanvragen op malmberg.nl.

Lees meer op malmberg.nl of laat je inspireren op Youtube.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.