Een initiatief van Malmberg

Tip: po-apps voor Koningsdag

Koningsdag

Nog even en dan is het weer Koningsdag: een feestelijke vrije dag voor jong en oud. Veel leerkrachten grijpen deze dag aan om leerlingen kennis bij te brengen over het Nederlandse koningshuis en over onze constitutionele monarchie. Ben jij dat ook van plan? We zetten 4 apps voor je op een rijtje die je daarbij kunt gebruiken.

1. Wilhelmus
Zing samen met de kinderen het Nederlandse volkslied uit volle borst mee, met behulp van de app Wilhelmus. Het lied bestaat uit 15 coupletten en de app biedt zowel een gezongen versie als een karaokeversie en een versie met gebarentaal. Voor ieder wat wilt, inclusief de geschiedenis van het Nederlands volkslied. Beschikbaar voor iOS.

2. Mijn vrouw de koningin en ik
Eten de koning en de koningin hun ontbijt van gouden schalen? En krijgen ze altijd alles gratis? Hoeven ze echt alleen maar linten door te knippen? De werkelijkheid, nou ja ‘werkelijkheid’, is heel anders… Mijn vrouw de koningin en ik is een hilarisch interactief kinderboek van 24 pagina’s met geanimeerde tekeningen en geluid. Beschikbaar voor iOS en Android.

3. Een kroontje voor prinsje Alexander
Vierkant prentenboekje waarin op voor jonge kinderen begrijpelijke wijze de troonswisseling is verbeeld en allerlei koninklijke taken worden belicht. Beschikbaar voor iOS en Android.

4. Kroning van de Koning
Oké, deze is gewoon voor de lol. Bewijs dat Willem Alexander de kroon waardig is met dit leuke spel. Vang en balanceer de kronen op het hoofd van onze nieuwe Koning. Maar pas op! Loopt hij te snel dan vallen de kronen en moet hij opnieuw beginnen. Lukt het jou om de kroning van de koning een succes te maken? Beschikbaar voor iOS en Android.

Gebruik jij apps of andere digitale leermiddelen om Koningsdag te behandelen? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.