Een initiatief van Malmberg

Tip: Nationale Buitenlesdag op 11 april

Nationale Buitenlesdag

We hopen dat het weer een beetje meewerkt, want op dinsdag 11 april is het Nationale Buitenlesdag. Als school kun je al meedoen als je minimaal één buitenles geeft. Al kun je het natuurlijk ook meteen groots aanpakken en met alle klassen de buitenlucht opzoeken. Initiatiefnemers Jantje Beton en IVN helpen je op weg met gratis buitenlesmateriaal.

‘Vorig jaar toonde DUO aan dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75 procent binnenles en 25 procent buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5 procent binnen en 0,5 procent buiten. Verder zou maar liefst tweederde van alle leerkrachten vaker buiten les willen geven. Het grootste knelpunt hierbij blijkt het gebrek aan buitenlesmateriaal.’

Doe mee!
Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, roepen IVN en Jantje Beton op 11 april een Nationale Buitenlesdag in het leven. Wil je meedoen? Je kunt je als school online aanmelden via dit formulier. Deelnemende scholen krijgen gratis een digitale Buitenlesbundel toegestuurd, vol met uitgewerkte lesideeën en buitenlesinspiratie. Bekijk onderstaande video om alvast een impressie te krijgen van de Buitenlesdag in 2016:

Heeft jouw school al eens meegedaan aan de Nationale Buitenlesdag? Hoe was dat? Of doen jullie dit jaar mee? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.