Een initiatief van Malmberg

Tip: Het bord in de klas

Het Bord in de klas stimuleert eigenaarschap bij leerlingen in het po, vo en mbo

Het Bord in de klas van Stichting Leerkracht is een methode voor po, vo en mbo om eigenaarschap, betrokkenheid en groepsvorming bij leerlingen te versterken. Het bord biedt richting, inzicht en structuur. Deze video’s helpen je bij de implementatie van het leerlingenbord.

Po, vo en mbo

Bovenstaande video gaat over het Bord in de klas in het vo. Bekijk ook de po- en de mbo-versie. De leraren in onderstaand filmpje werken in het po, maar dat maakt voor introductie en de werking van het bord niets uit. Stichting Leerkracht:  ‘Lotte demonstreert hoe het bord in de klas in z’n werking gaat. En hoe begin je ermee? Dat kun je het beste horen van twee leraren die er met veel plezier van werkten, Lotte en Marjolein.’

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over het Bord in de klas? Op de website vind je onder meer video’s over praktijkvoorbeelden, maar ook diverse lessen die je goed op weg helpen met het Bord in de klas. Er zijn verschillende op maat gemaakte lessen voor het po, vo en mbo.

Heb jij al ervaring met het Bord in de klas? Deel je tips, tricks en opmerkingen via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.