Een initiatief van Malmberg

Tip: Handreiking Samenwerkingsschool

Handreiking samenwerkingsschool

Een samenwerkingsschool starten? De VO-raad ontwikkelde in samenwerking met de PO-raad en de profielorganisaties een handreiking die je kunt gebruiken bij de vorming ervan. Want het aanpassen van de statuten en het inrichten van de identiteitscommissie, dat is zo makkelijk nog niet.

Als in Nederland scholen van verschillende grondslagen samengaan – zoals bijvoorbeeld een openbare (overheids-)school en een katholieke school – dan is er sprake van een samenwerkingsschool. Dit geldt zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs. Een van de redenen om hiervoor te kiezen is een daling van het aantal leerlingen op beide scholen.

Wet Samen sterker

Om het voor scholen eenvoudiger te maken een samenwerkingsschool te starten, is begin dit jaar de wet Samen sterker in werking getreden. Hierdoor kunnen bij het samengaan de verschillende grondslagen van de school behouden blijven. De handreiking gaat met name over de regels die de statuten betreffen hiervoor betreffen. Daarnaast bevat de handreiking handvatten voor de inrichting van de wettelijk voorgeschreven identiteitscommissie.

De Handreiking Samenwerkingsschool download je hier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.