Een initiatief van Malmberg

Gratis downloaden: Super Chill App

super chill app in de klas

Basisschool Aventurijn in Houten heeft de titel ‘Super Chillste School van 2021 gewonnen. Recentelijk deed de school, samen met ruim 160 andere basisscholen verspreid door heel Nederland, mee aan de Super Chille Dagen. Deze themaweek, georganiseerd door Stichting Super Chill, heeft als doel om aandacht te vragen voor de werkdruk in de klaslokalen en daarnaast om kinderen en leerkrachten kennis te laten maken met stressverlagende oefeningen die ze dagelijks kunnen inzetten. Basisschool Aventurijn schreef zich als eerste in voor deelname. In totaal meldden zich zo’n 4.000 leerlingen aan om de video-instructies van zangeres Numidia te volgen.

Download de Super Chill App

Super Chill is een organisatie die zich richt op het welzijn van kinderen. Via hun Super Chill App met klassikale yoga- en mindfulness oefeningen helpen zij kinderen omgaan met de huidige genormaliseerde stresslevels in het basisonderwijs. Daarnaast willen zij samen met leraren, scholen, ouders en beleidsmakers ook de échte werkdruk gaan aanpakken, zodat welzijn van kinderen een fundamenteel uitgangspunt wordt.

De app is gemaakt in samenwerking met leraren en gebaseerd op dagelijkse sociaal-emotionele situaties in de klas. Je kunt de app gratis downloaden.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.