Een initiatief van Malmberg

Tip: de keynotes van Education on Air


Hoe kunnen we van leerlingen échte digitale leiders maken? Die vraag stond centraal tijdens Education On Air: een internationale, digitale tweedaagse conferentie van Google met maar liefst 53.000 deelnemers. Het evenement heeft inmiddels al plaatsgevonden, maar toch is het –
met het oog op de omvangrijke programmering én de mogelijkheid om alles terug te kijken – de moeite waard er nog eens de aandacht op te vestigen.

Met meer dan 110 sprekers en events en ruim 60 uur ‘vaste’ programmering – bestaande uit keynotes, paneldiscussies en workshops – is Google on Air moeilijk samen te vatten. Om die reden heeft de organisatie een video gemaakt waarin de hoogtepunten én gemeenschappelijke thema’s, uitdagingen en veranderingen aan bod komen. Denk aan onderwerpen als de vaardigheden en instelling waarmee leerling vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen treden, de kracht waarmee technologie het nieuwe leren kan ondersteunen en het belang van de stem van de leerling en de mogelijkheid om zelf keuzes te maken.

Terugkijken?
U kunt de opnames van de presentaties, discussies en workshops hier afzonderlijk van elkaar bekijken. Heeft u tijd over of wilt u echt niets missen? Dan kunt u ook het gehele event bekijken. De redactie van Onderwijs van Morgen heeft zich inmiddels al goed laten inspireren en een kleine selectie gemaakt van keynotes waarmee u als docent wellicht uw voordeel kunt doen:

Heeft u deelgenomen aan de conferentie of verschillende presentaties achteraf bekeken? Zo ja: Welke raadt u uw collega-docenten aan? Laat een reactie via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.