Een initiatief van Malmberg

Tip: 5x lezen tijdens de zomervakantie

zomervakantie

Bij kinderen die leren lezen kan het leesniveau tijdens de zomervakantie flink achteruit gaan – een pauze van zes weken is ook niet niks. Om die reden is lezen tijdens de zomervakantie van groot belang. Maar hoe houd je het leuk? Onderwijsadviseur Ilse Meeker zet op het blog van Onderwijs Maak Je Samen vijf tips op een rijtje, inclusief downloads!

Het complete artikel Vakantielezen is leuk en van belang met daarin alle tips en de bijbehorende lees-spelkaarten en lees-hulpkaarten vind je op het blog, maar we zetten ze hier alvast voor je op een rijtje.

Zomervakantie: zo blijven kinderen lezen

  1. Leesbingo: 10 minuten lezen op leuke, gekke plekken.
  2. Letterbingo (leuk voor in de auto): Kijk goed rond. Zie jij een letter van de bingokaart?
  3. Toneel-leeskaart: Laat horen op welke stoere of deftige manier jij een tekst kunt lezen.
  4. Hardop-denkkaart: Wat kun jij allemaal bedenken bij dit verhaal?
  5. Leesmeter: Hoeveel leesmeters kun jij maken?

Verder lezen?

Surf gauw verder naar het artikel en download alle spel- en hulpkaarten. Ook vind je in het artikel meer praktische informatie over lezen in de vakantie, bijvoorbeeld over hoe je ouders kunt voorbereiden op lezen in de zomervakantie.

Whitepaper: Zomerlezen – De zomerdip voorbij

Tip: In het het gratis whitepaper ‘Zomerlezen – De zomerdip voorbij’ lees je hoe je de intrinsieke motivatie kan stimuleren en worden er leessuggesties gegeven. Je kunt het whitepaper nu gratis downloaden.

Wat doe jij om leerlingen te stimuleren om ook tijdens de zomervakantie te lezen? Deel je tips en suggesties via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.