Een initiatief van Malmberg

TEDxAmsterdamED: Dutch DNA-based Education

TEDxAmsterdamED

Dutch DNA is het thema van TEDxAmsterdamED 2018. Maar wat verstaan we er precies onder? En hoe kan het een bijdrage leveren aan ons hedendaagse onderwijs? Die vragen staan centraal tijdens het TEDx-event, dat dit jaar plaatsvindt op 31 oktober in Theater Amsterdam.

Nederlanders geven niet zo veel om hiërarchie. Aan de ene kant zijn we ondernemende, eigenzinnige en creatieve individuen en kennen we een rijke geschiedenis van bottom-up empowerment. Aan de andere kant zijn we ook onwijs goed in efficiënt samenwerken. Deze kenmerken, het Nederlandse DNA, worden volgens de organisatie van TEDxAmsterdamED gehinderd door de manier waarop ons onderwijssysteem is georganiseerd.

Dutch DNA-based Education

Volgens hen zou die bottom-up mentaliteit veel meer moeten worden ingebed in ons onderwijs. ‘Het is de doelstelling van TEDxAmsterdamED om die kenmerken in het onderwijs te identificeren die passen bij onze nationale identiteit en om een drijvende kracht te zijn achter het Nederlandse DNA-gebaseerde onderwijs.’ Het volledige programma is inmiddels bekend en de namen liegen er niet om. We zetten onze drie favoriete sprekers alvast voor je op een rij:

Sjef Drummen

Sjef Drummen is onderwijsvernieuwer en voorvechter van Agora: de nationaal en internationaal opvallende ‘niet-school-school’. Hij bewijst dat het geven van vertrouwen, vrijheid en structuur leergierigheid stimuleert. Is dit een voorbeeld van DNA-gebaseerd onderwijs in Nederland?

Barbara Linders

In het klaslokaal van Barbara geldt maar één regel: leerlingen moeten altijd op hun eigen manier kunnen leren, zodat ze ook tijdens het leren gelukkig kunnen zijn. Barbara leert haar leerlingen de beste versie van zichzelf te zijn.

Emma Stoks

Emma Stoks slaagde in 2017 met vlag en wimpel voor haar eindexamens, maar naar de universiteit gaan? Nee, dat stond niet op de planning. Ze doet er sindsdien alles aan om Nederlandse scholen te helpen bij het herontwerpen van hun curriculum.

Meer informatie?

Wil je meer te weten komen over TEDxAmsterdamED 2018? Bezoek de website voor meer informatie.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.