Een initiatief van Malmberg

TED-talk: summer school

TED-talk voor in de zomervakantie

De zomervakantie een welverdiende rustperiode na weer een schooljaar hard werken. Maar deze hiatus heeft, met name in Amerika, ook een keerzijde: kinderen uit lage-inkomenswijken in de VS vergeten tijdens de zomervakantie een aanzienlijk deel van de lesstof van het afgelopen jaar.

TED: ‘Tijdens de zomer vergeten kinderen uit lage-inkomenswijken in de VS vrijwel drie maanden lesstof van een geheel schooljaar. Onderwijsondernemer en TED Fellow Karim Abouelnaga wilt deze leerachterstand terugdringen en de ‘zomerdip’ omzetten in een mogelijkheid om voorsprong te vergroten en voortgang te boeken naar een rooskleuriger toekomst.’ Bekijk hierover de TED-talk van Karim Abouelnaga:

Zomerse TED-talks

Ben je geïnspireerd geraakt door de TED-talk van Karim Abouelnaga? Met het oog op de zomervakantie stelde TED de playlist When School’s out for Summer samen. Hierin vind je acht TED-talks die helpen de zomersleur te doorbreken; van tips voor het aanleggen van een heuse voortuin tot aan een talk over ‘tinkering’ en The nerd’s guide to learning everything online.

Welke TED-talk vind jij het meest inspirerende voor leerkrachten en docenten? Deel je tip(s) via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.