Een initiatief van Malmberg

TED-talk: angst rondom schermtijd

Sara DeWitt over waarom we niet bang moeten zijn dat kinderen te lang op de smartphone of tablet zitten

Vroeger was alles beter. Kinderen zaten niet de hele dag naar het scherm van hun smartphone of tablet te loeren. Ravotten en buitenspelen waren aan de orde van de dag. Schermen verpesten de kindertijd, of toch niet? Want volgens kindermedia-expert Sara DeWitt valt dat dus wel mee.

In deze boeiende TED-talk stelt kindermedia-expert Sara DeWitt dat het wel meevalt met de negatieve gevolgen. Volgens haar kan digitale interactie kinderen juist helpen te groeien en te leren. Volgens DeWitt zijn veel ouders onterecht bezorgd dat de smartphone de sociale groei van hun kinderen stoort en dat ze er minder dan ooit door zullen bewegen. DeWitt biedt tegenwicht door zich een toekomst voor de stellen waarin we enthousiast worden als we een peuter zien interacteren met een scherm.

Meer beweging en inzicht

Bijvoorbeeld doordat kinderen met behulp van de juiste apps meer dan ooit tevoren gaan bewegen. Of doordat gepersonaliseerde tools ons meer over de ontwikkeling van een kind kunnen vertellen dan iedere gestandaardiseerde test ooit zal kunnen. Daarmee is deze TED-talk een must watch voor iedere ouder of leerkracht die zich weleens schuldig voelt wanneer die iPad alweer aan de oplader moet.

Heb jij de TED-talk bekeken? Wat vind je van het toekomstscenario dat Sara DeWitt schetst? Deel je mening via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.