Een initiatief van Malmberg

Simon van der Geest opent de Talent docentenmiddag

Op 6 februari 2014 organiseert Malmberg de Talent Docentenmiddag Nederlands. Het belooft een boeiende middag te worden met interessante sessies die direct aansluiten bij de actuele ontwikkelingen binnen het vak Nederlands. Simon van der Geest (winnaar van de Gouden Griffel 2013) opent de middag met een plenaire sessie over lezen met leerlingen en natuurlijk over zijn boeken en gedichten.

 


Tekstbegrip? Nieuwe invalshoeken, nieuwe opdrachtvormen.
Op dit moment wordt tekstbegrip bij het vak Nederlands veel geoefend aan de hand van een tekst met open vragen en meerkeuzevragen. Hoewel ook leerstrategieën hun waarde bewezen hebben, lopen veel docenten aan tegen het feit dat leerlingen vooral bezig zijn met het zoeken naar antwoorden op vragen in plaats van met tekstbegrip. In deze sessie presenteert Pleuni Hooft van Huysduynen enkele motiverende en adequate opdrachten, gekoppeld aan de referentieniveaus taal, die u zelf direct kunt uitproberen met uw leerlingen.

Sociaal boeken lezen: leerlingen kruipen in de huid van hun hoofdpersoon
Een boek lezen doe je helemaal in je eentje, terwijl veel leerlingen via Twitter en Facebook  in constante verbinding  staan met hun vrienden. In deze sessie laat John Chantrel
zien wat er gebeurt als je lezen minder eenzaam maakt. Hij gebruikt de kracht van sociale media als Twitter om het leesplezier van leerlingen te vergroten en laat u graag aan den lijve ervaren hoe dat voelt. #sociaalboekenlezen.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.