Een initiatief van Malmberg

De kerstvakantie begint een week eerder: wat nu?

school-kind-kerst-laptop

Basisscholen gaan hun deuren een week eerder sluiten, zo is bekendgemaakt. Dat betekent dat maandag 20 december de kerstvakantie start. Kinderen hoeven in deze week geen online les te volgen. Scholen moeten wel noodopvang regelen voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Mocht jouw school er toch voor kiezen om volgende week onderwijs op afstand te geven, dan helpen we je graag op weg met onze onze special over afstandsonderwijs, tips voor leuke kerst-activiteiten en lessuggesties voor leerkrachten en ouders.

De kerstvakantie zou eigenlijk op 24 december beginnen, maar dat wordt nu komende maandag. Het advies om basisscholen eerder te sluiten, klonk al langer vanuit het OMT. Het demissionaire kabinet heeft de maatregel in eerste instantie afgehouden, maar hakte nu toch de knoop door. Ook gaan de bso’s dicht, blijft de kinderopvang juist open en wordt de avondlockdown verlengd tot 15 januari. Indien mogelijk mogen scholen onderwijs op afstand geven. Dit betekent dat jouw week er ineens heel anders uitziet. Laat je inspireren met onze tips.

Kerst-lessuggesties voor thuis

Om je op weg te helpen tijdens deze veranderende situatie, hebben we voor alle groepen kerst-lessuggesties samengesteld. Deze kun je eventueel meegeven aan ouders, zodat leerlingen zich niet hoeven te vervelen.

Ontspannen

In deze onrustige tijd is het belangrijk aandacht aan jezelf en leuke dingen te besteden. Je vrije dagen worden nog leuker met deze 12 tips voor een ontspannen kerstvakantie. Maak een kersttafel of kijk een onderwijsdocumentaire.

Meer over afstandsonderwijs

Wil je meer weten of afstandsonderwijs en de mogelijkheden hiervan voor jou als leerkracht? Lees dan onze special over afstandsonderwijs.

Heb jij nog tips om de komende bijzondere kerstvakantie in te vullen? Deel het met je collega’s in de reacties hieronder!

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.