Een initiatief van Malmberg

Radio-uitzending Nieuws en Co: leerlingen minder sociaal na pandemie

In een uitzending van het radioprogramma Nieuws en Co gaat presentator Nadia Moussaid in gesprek met Jelle Jolles, hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Middelbare scholen maken zich namelijk zorgen over het gedrag van hun leerlingen, dat na de coronapandemie zichtbaar is veranderd. Ze zijn sociaal op een achterstand gekomen. Iets dat niet zo gek is, volgens Jolles, die uitlegt hoe het sociale brein van jongeren in elkaar zit.

“De tiener heeft een sociaal brein en dat sociale brein is heel erg gevoelig voor de kennis en prikkels en datgene wat je van je vriendjes en vriendinnetjes als feedback krijgt. (…) Ze hebben heel erg veel last van het feit dat ze niet gevoed zijn met prikkels uit hun eigen peer group. (…) Het sociale brein is in een nul-stand gegaan de afgelopen twee jaar”, zegt Jolles.

Beluister de hele uitzending.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.