Een initiatief van Malmberg

Publicatie: hoe kies je de juiste (digitale) eindtoets?

Digitale eindtoets

In groep 8 maken alle leerlingen een eindtoets. Er zijn vijf toetsen waar scholen uit kunnen kiezen, waarvan er drie digitaal en adaptief zijn. Maar welke toets is nou de juiste voor jouw school? Om je daarover te informeren, ontwikkelde Kennisnet de publicatie Zo kies je voor de (digitale) eindtoets. Weet jij al voor welke toets jullie gaan?

De keuze voor een digitale of papieren toets maak je niet alleen op basis van praktische afwegingen; ook de algemene visie op digitalisering speelt een rol. Kennisnet formuleerde de volgende drie vragen die je jezelf daarbij kunt stellen:

  • Welke manier van toetsen past het beste bij onze werkwijze?
  • Past adaptief toetsen met een digitale eindtoets bij onze visie op toetsen?
  • Hoever zijn wij met digitaal leren en toetsen? Kunnen wij dit gemakkelijk doen of is het een grotere uitdaging?

De juiste eindtoets

Voor leerkrachten die al de nodige ervaringen hebben met digitaal lesmateriaal en digitaal toetsen, is de keuze voor een digitale toets niet zo’n big deal. Leerkrachten die er minder ervaring mee hebben, doen er goed aan zich goed in te lezen en allereerst in kaart te brengen of zowel de leerkrachten als de leerlingen er wel echt klaar voor zijn. Deze en meer informatie over (digitaal) toetsen vind je in de Kennisnet-publicatie Zo kies je voor de (digitale) eindtoets.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.