Een initiatief van Malmberg

Programmeur, webdesigner of gamebouwer worden?

Er is steeds meer vraag naar goed opgeleide jongeren die weten hoe je moet programmeren en coderen. En deze vraag wordt alleen maar groter. Het is daarom belangrijk dat jongeren al op vroege leeftijd meer te weten komen en oefenen met deze vaardigheden.

Dit artikel verscheen eerder op YoungWorks

Om kids hier al vroeg over te informeren heeft Donald Duck een DigiDuck gemaakt, in samenwerking met Mijn Kind Online en Kennisnet. In deze bijzondere versie van de Donald Duck staat bijvoorbeeld een Donald Duck strip waarin Donald een alarm app bouwt voor de geldkluis van oom Dagobert. Daar gaat natuurlijk van alles mee mis, omdat Donald nog niet zo goed kan programmeren…

Oefenen
In deze digitale uitgave geven ze ook tips voor simpele apps en websites die jongeren kunnen gebruiken om te oefenen met programmeren, coderen en design. Met Sketch Nation maak je bijvoorbeeld je eigen games. Met Blockley Maze oefen je met programmeren en kun je een robot de goede weg door een doolhof wijzen. Met Simpsite of JouwWeb maak je je eigen websites en als je Prezi onder de knie hebt kun je je spreekbeurten nog beter en mooier maken.

YoungWorks ontwikkelde een aantal jaar geleden een model dat helpt bij de communicatie over ICT richting jongeren. Download hier deze ICT mindsets publicatie.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.