Een initiatief van Malmberg

Train je online veiligheid met Google’s docententraining

online veiligheid

Of je nu nog jong bent of al heel wat jaartjes meedraait: online veiligheid is voor iedereen van groot belang. Het Be Internet Awesome-programma van Google helpt kinderen en leerkrachten hierbij. Kan jouw kennis wel een oppepper gebruiken? Lees dan gauw verder.

Je kunt nu kosteloos de docententraining Digitaal burgerschap en veiligheid (inmiddels beschikbaar in het Nederlands) volgen. Met behulp van deze training leer je hoe je kinderen mediawijs kunt maken en kunt bijdragen aan hun digitale veiligheid. Het lesprogramma is onderverdeeld in zes hoofdstukken:

  1. Waarom lesgeven over digitaal burgerschap en veiligheid?
  2. Leerlingen leren over internetveiligheid en –privacy.
  3. Online veiligheid onderweg.
  4. Slim zoeken.
  5. Phishing en scams vermijden.
  6. Je online reputatie beheren.

Over Be Internet Awesome

Het Be Internet Awesome-programma voor Google helpt kinderen om zich veilig en zelfverzekerd een weg te banen door de onlinewereld. Zo is er de online game Interland, waarin je terechtkomt op planeten met namen als Mindful Mountain, Tower of Treasure, Kind Kingdom en Reality River. Spelenderwijs leren kinderen alles over online veiligheid, het delen van informatie, online etiquette en het beoordelen van digitale (nieuws-)bronnen. Meer weten? Bezoek de website van Be Internet Awesome of surf naar het Nederlandstalige Training Center.

Hoe draag jij bij aan de digitale veiligheid van kinderen? Gebruik je een leuke methode of heb je misschien zelf bijzonder lesmateriaal ontwikkeld? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.